Investera dig ur energikrisen

Skenande energipriser har gjort investeringar i energilösningar högaktuellt. Här hittar du som lantbrukare och fastighetsägare matnyttig information om solceller och energispartips. Du kan alltid vända dig till oss – vare sig det gäller skadeförebyggande råd, försäkring eller finansiering.

Filmer om solceller och andra energilösningar

Solceller – allt du behöver veta inför installationen

Är du intresserad av solceller på gården eller fastigheten? Vi har samlat allt som är viktigt att veta på två A4-sidor. Ladda ner, ta en skärmdump eller skriv ut!

Läs faktabladet

Hjälp med finansieringen?

Att installera solceller är ett bra sätt att påverka företagets eller gårdens elkostnad, samtidigt som du gör en insats för miljön.

Vi erbjuder finansiering via vårt dotterbolag Wasa Kredit, så att du kan fördela kostnaden över tid utan att binda kapital.

  • Producera grön el
  • Fördela kostnaden upp till 10 år
  • Slipp betala för anläggningen kontant
Finansiera solcellerna med Wasa Kredit

Energispartips för lantbrukare och fastighetsägare

3 snabba sätt att spara energi på

Vad kan du som lantbrukare och fastighetsägare göra, förutom att installera solceller? Här är tre snabba lösningar för att minska dina energikostnader: 

1. Sänk inomhustemperaturen
En grad minskar energiförbrukningen med 5 %.
2. Släck lampor när det går och byt till LED-lampor
LED-lampors inbyggda kylsystem gör dem energisnåla.
3. Anpassa tiden för belysning och ventilation
Ta hjälp av exempelvis en rörelsesensor eller timer.

Risker med att bli för energisnål 

Det är verkligen smart att spara på energin – både för plånboken och klimatet. Se bara till att det inte går överstyr, för att undvika skador. Här är två saker att vara uppmärksam på:

  • Frostskador
  • Fuktskador

För att förebygga båda dessa skador gäller det att se över ventilationen, isoleringen och inte sänka temperaturen alldeles för mycket. Se även till att investera i en fuktmätare, eftersom dold fukt kan orsaka stora problem med mögel.

Kontakta oss

Hur fungerar det med försäkring och solceller? Prata med oss! Vi går igenom möjliga risker, samt kontrollerar om dina försäkringskostnader och försäkringsvillkor påverkas av solcellsanläggningen.

Till våra kontaktuppgifter


LF Skåne