Borgeby Fältdagar 2022

Efter två års uppehåll är efterlängtade Borgeby Fältdagar tillbaka, med fler utställare än någonsin. Träffa Länsförsäkringar Skåne den 29–30 juni och få tips på allt från hur skadedjur och tjuvar hålls borta, till finansiering och hur du investerar dig ur energikrisen. Får vi även locka med lemonad och kanelsnäckor?

Länsförsäkringar Skånes monter har något för alla

Det är mycket att tänka på som lantbrukare. Vi vill hjälpa dig att få både en tryggare och enklare vardag. I montern träffar du våra experter inom många olika områden, som inget hellre vill än att svara på dina frågor och funderingar. Vi är Länsförsäkringar Skåne, Agria Djurförsäkring, Wasa kredit, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och Länsförsäkringar Skåne Service & Sanering AB. 

Varmt välkommen till monter A133!

Prata med oss om skadedjur i spannmålet, tjuvsäkra tips och finansieringen när en ny ägare ska ta över gården. Eller varför inte roa dig med bollkastning, där du har chansen att vinna Ahlgrens bilar? Ett uppskattat och lättsamt nöje för hela familjen. Om sötsuget är större än tävlingshumöret kan du vara lugn – vi bjuder i vanlig ordning på lemonad från Solsken, tillverkat på Sövde musteri, och kanelsnäckor.


Podd: Det här händer på Borgeby Fältdagar

Norra Europas största lantbruksmässa i fält närmar sig med stormsteg och det är hög tid att få ett smakprov på vad detta år har att erbjuda. Lyssna på specialavsnittet där Andreas Mårtensson och Anna Larsen från Borgeby Fältdagar och Jonas Johnsson från Länsförsäkringar Skåne tar tempen på Borgeby Fältdagar 2022. Vad är speciellt för i år? Vad händer på panelsamtalen? Vad får du inte missa?


Panelsamtal

Var med på plats eller lyssna i efterhand via podden Mitt Lantbruk.

Investera dig ur energikrisen

Tält Axet, den 29 juni kl 14 

Skenande energipriser har gjort investeringar i energilösningar på gården högaktuellt. Vad ska du som lantbrukare tänka på om du gör en investering på din gård och vilka alternativ är bäst för olika typer av lantbruksverksamheter?

Deltagare

  • Ulf Jobacker, Energikontoret Skåne
  • Ingvar Karlsson, Affärsspecialist på Länsförsäkringar Bank
  • Mattias Olsson, Skadeförebyggare Länsförsäkringar Skåne
  • Henrik Gavelin, Lantbrukare från Ängdala Mjölk AB
  • Moderator: Peter Birch-lensen

 

Råttor på gården? Bekämpningsmetoder och andra tips

Tält Axet, den 30 juni kl 14

Skadedjur kan ställa till med stora bekymmer på gården och reglerna kring hur gift får användas blir allt hårdare. Hur ska du agera? Kemikalieinspektionen, Länsförsäkringar Skåne och en lantbrukare diskuterar regler, förebyggande arbete för att slippa skadedjur och vilka problem som finns i lantbruket idag.

Deltagare

  • Johan Helgesson, Rådgivare på Kemikalieinspektionen
  • Emil Öberg, Skadedjursexpert på Länsförsäkringar Skåne
  • Lantbrukaren Christian Radby
  • Moderator: Peter Birch-lensen


Kontakta oss

Ingvar Karlsson
Affärsspecialist inom bank på Länsförsäkringar Skåne
Ingvar.Karlsson@lansforsakringar.se
046-433 83 97

Mattias Olsson
Skadeförebyggare på Länsförsäkringar Skåne
Mattias.Olsson@lansforsakringar.se 
076-773 81 53

Emil Öberg
Skadedjursexpert på Länsförsäkringar Skåne
Emil.Oberg@lansforsakringar.se
079-098 5124

För allmänna frågor om vårt deltagande 

Tobias Fransson
Tobias.Fransson@lansforsakringar.se 
076-773 82 67


Länsförsäkringar Skåne