5 tips för att förebygga dieselstölder

Att diesel stjäls från lantbruket är inget nytt fenomen, men med tanke på de höga energipriserna har stölderna nått en ny nivå. Som tur är kan du jobba förebyggande. Skydda din gård med våra tjuvsäkra tips.

1. Tanka för stunden

Visst är det skönt med förberedelser? Att tanka i förväg kanske låter som en bra idé, men det är ett guldläge för tjuven. Om du inte tankar förrän du behöver köra finns det inget att stjäla.

2. Lås in maskinen i maskinhallen

Låt inte din maskin stå ute i det fria. Genom att låsa in maskinen har du kommit en bra bit på vägen att förebygga dieselstölder.

3. Se till att ha bra lås

När maskinen väl är inne i maskinhallen får du inte glömma en avgörande detalj: ett bra lås. Köp lås som håller måttet, med andra ord kätting och hänglås klass 3.

4. Bygg in din dieseltank

Om du har en extern tank är det en bra idé att bygga in den. Det säger sig själv, men om tjuven inte kan se tanken är den inte lika lätt att stjäla.

Här hittar du rekommendationer från Lantbrukets Brandskyddskommitté

5. Investera i ett rörelselarm

Vill du öka säkerheten ytterligare rekommenderar vi att komplettera med ett rörelselarm, så att tjuven upptäcks utan att du behöver vara på din vakt under dygnets alla timmar. 

Vill du ha fler skadeförebyggande råd?

Kontakta våra skadeförebyggare på 040-633 80 00, så hjälper de dig.