Lars Rådström blir ny vd för Länsförsäkringar Jämtland

Lars Rådström efterträder Tomas Eriksson som går i pension senare i år. Lars är idag chef för Länsförsäkringar Jämtlands bank- och livförsäkringsverksamhet. Med en gedigen erfarenhet från branschen och som ledare kommer han fortsätta stärka företaget och länet.

Lars Rådström, tillträdande vd för Länsförsäkringar Jämtland
Foto: Länsförsäkringar Jämtland

– Jag känner väldigt starkt för både Länsförsäkringar Jämtland och för utvecklingen i vårt län. Jämtland och Härjedalen är en fantastisk plats att bo på med stora möjligheter inte minst när det gäller livskvalitet, säger Lars Rådström.

Länsförsäkringar Jämtland har ett starkt engagemang i länet och ägs av sina kunder. Företaget har goda förutsättningar att vara en positiv kraft i Jämtland och Härjedalen. För Lars Rådström ligger tillväxt och näringslivsfrågor varmt om hjärtat inte minst som styrelsemedlem i Samling Näringsliv. En organisation Länsförsäkringar Jämtland varit en del av sedan starten och som arbetar med att stärka förutsättningarna för utveckling och tillväxt i näringslivet.
– Det finns ett driv i länet. Att arbeta på ett företag med så många engagerade medarbetare som kan stötta och ta vara på det drivet är fantastiskt. Länsförsäkringar Jämtland är en samhällsaktör i många olika frågor som till exempel hälsa, integration, miljö, hållbarhet och tillväxt, säger Lars Rådström.

Under de senaste åren har Länsförsäkringar Jämtland genomgått en stor förändringresa som utvecklat verksamheten på flera plan. Både arbetssättet och kontoret i Östersund har gjorts om för att med större flexibilitet stärka medarbetarna och relationen till kunderna. För Länsförsäkringar Jämtlands styrelse har det varit viktigt att den framtida vd:n både har förståelse för och en vilja att arbeta med företagets syn på både arbetssätt och medarbetarskap.
– I rekryteringsprocessen har det blivit väldigt tydligt att vi ligger långt fram i vår arbetsplatsutveckling. Att Lars tillsammans med oss andra varit en del av vår gemensamma resa ger en kombination av stabilitet och utveckling som kommer gynna vår verksamhet framåt, säger Karin Mattsson styrelseordförande Länsförsäkringar Jämtland.

Tillträdet som vd sker under våren. I år fyller Länsförsäkringar Jämtland 175 år och har dessutom återbäring. En återbäring som i år är den största hittills.
– Det är ett stort ansvar att leda den här verksamheten och det är jag väldigt ödmjuk inför men jag känner också en trygghet. Vi står väldigt starka även när omvärlden skakar. Det är verkligen en bra grund för att kunna bli ett ännu bättre företag för länet, våra medarbetare, samarbetspartners och kunder, säger Lars Rådström.

 

Fakta Länsförsäkringar Jämtland
Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Bolagsformen möjliggör ett stort engagemang i länet och vi stöttar och driver frågor inom en mängd olika områden. Bland annat miljö, hälsa, integration, hållbarhet och tillväxt.

Länsförsäkringar Jämtland sina rötter från 1848 och firar i år 175 år. På den tiden startades i landet flera så kallade Brandstodsbolag. Idéen var enkel. Gemensamt ansvar för gemensam trygghet. Då var det bränder som var den stora risken för en lantbrukare och om någon av gårdarna i ett härad brann ner kunde man via brandstodsbolaget få hjälp. Så småningom utvidgades försäkringsgemenskapen till mer än brand och egendom. 1950 kom vår första fordonsförsäkring som snabbt blev allt viktigare då hästar ersattes med traktorer.

Idag hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension. Tillsammans med de andra länsbolagen i landet äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Dokument & länkar

Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Se alla pressmeddelanden