Länsförsäkringar väljer ny systemplattform för företag- och lantbruksförsäkringar

Länsförsäkringar väljer Guidewire som leverantör av systemplattform för det nya sakförsäkringssystemet för företag- och lantbruksförsäkringar

Björn Dalemo
Foto: Länsförsäkringar

– Guidewire har med sin långa erfarenhet och gedigna kompetens inom försäkringslösningar visat sig vara den leverantör som allra bäst uppfyller dagens funktionella krav. Den nya plattformen är en viktig del i vår digitala förflyttning och ger oss inte bara en bra grund att vidareutveckla vår företags- och lantbruksaffär utan också de bästa förutsättningarna för att möta morgondagens behov, säger Björn Dalemo, chef Affärsenhet Sak på Länsförsäkringar AB.

Fakta

Guidewire (NYSE: GWRE) är en global leverantör som kombinerar digitala kärnprocesser, data och analyser med AI för att leverera systemplattformar som molntjänster för sakförsäkring. Guidewire samarbetar i dag med över 520 försäkringsbolag världen över.

För ytterligare information kontakta:

Presskontakt Länsförsäkringar, 08-588 418 50, press@lansforsakringar.se

Länk till Länsförsäkringars pressrum 

Länk till Länsförsäkringar på Twitter 

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden