Stadsmissionen och Länsförsäkringar Södermanland jobbar tillsammans mot utanförskapet i Eskilstuna och Nyköping

Med start i januari 2022 börjar Länsförsäkringar Södermanland ett samarbete med Stadsmissionen i Eskilstuna och Nyköping för att tillsammans jobba mot utanförskap bland sörmlänningarna. 

DSC00162
Foto: Daniel Gadd, You Are Here

– Det är viktigt för oss medarbetare och för oss som bolag att skapa trygghet och möjligheter för alla sörmlänningar. Därför stödjer vi som vänföretag Stadsmissionens viktiga arbete för att tillsammans jobba mot utanförskapet i Eskilstuna och Nyköping, säger Lena Högfeldt, VD på Länsförsäkringar Södermanland.

I spåren av pandemin har det blivit tydligt att Stadsmissionens insatser verkligen behövs för att stödja extra utsatta människor och familjer lokalt i Sörmland. Insatserna ger möjlighet att hålla dörrarna öppna och hjälpa människor som inte alltid samhället når ut till. 

– Trycket på våra verksamheter ökar och som ideell förening är vi beroende av näringslivets engagemang för att fortsätta driva och utveckla vårt sociala arbete. Tillsammans kan vi åstadkomma mer och nå ut till fler människor i behov av stöd. Därför är vi otroligt glada över att samarbeta med Länsförsäkringar Södermanland som delar vår ambition om att skapa ett varmare Eskilstuna och Nyköping, säger Annalie Welin, Tillförordnad Direktor på Eskilstuna Stadsmission. 

Konkreta insatser som gör skillnad 
Eskilstuna Stadsmission arbetar för ett mänskligare Eskilstuna och Nyköping, för alla. Det handlar om konkreta, mänskliga insatser genom härbärget, dagverksamheten, matlaget och second hand-butikerna. Delar av överskottet som genereras i second hand-butikerna går tillbaka in i verksamheten.  

För ytterligare information kontakta:

Lena Högfeldt, Verkställande direktör på Länsförsäkringar Södermanland,
telefon: +46 70 467 39 31, e-post lena.hogfeldt@lfs.se

Annalie Welin, Tillförordnad Direktor Eskilstuna Stadsmission,
telefon: +46 737-73 56 86, e-post: annalie.welin@eskilstunastadsmission.se

Ylva Klingvall, Kommunikationschef Länsförsäkringar Södermanland,
telefon: +46 708 31 08 65, e-post: ylva.klingvall@lfs.se

Länsförsäkringar Södermanland är ett kundägt, lokalt och självständigt bolag. Vi ger sörmlänningar en trygg och säker vardag och möjlighet till utveckling genom vår nära service och vårt breda erbjudande inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och pension. Vi ägs av våra kunder och vi agerar alltid med våra ägares bästa för ögonen. Genom vårt engagemang i samhället bidrar vi till ett hållbart liv för alla sörmlänningar. Vi ingår i Länsförsäkringsgruppen som består av 23 lokala länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Tillsammans skapar vi trygghet och möjligheter för alla sörmlänningar, för all tid.

Se alla pressmeddelanden