Av: Emil Eklund

Här är årets vinnare av Ung Växtkraft 2021

I dag delas priset ut till årets lokala vinnare av Ung Växtkraft. Årets vinnare är de unga lantbrukarna Rebecka Törnqvist och Gottfrid Lidberg från Skedebäckshult. De belönas bland annat för sitt mod och brinnande intresse för djurhållning.

Här är årets vinnare av Ung Växtkraft 2021
Rebecka Törnqvist och Gottfrid Lidberg.

- Superkul! Det här hade vi inte alls förväntat oss. Det är verkligen skönt att få bekräftelse på det man gör, säger Rebecka Törnqvist.

Tillsammans arrenderar Rebecka Törnqvist och Gottfrid Lidberg en gård i Skedebäckshult strax utanför Nybro. På gården bedriver de företag inom mjölkproduktion med ett totalt bestånd på drygt 200 djur. Och det är just djurhållningen som är den stora drivkraften för Rebecka och Gottfrid.
- Djurhållningen är superviktig. Det är det som vi båda brinner för, säger Rebecka Törnqvist.

”Det här är vårt sätt att lyfta unga entreprenörer”

Det lokala priset Ung Växtkraft i Kalmar län delas ut av Länsförsäkringar Kalmar län under LRF Sydosts digitala regionstämma som äger rum den 23 mars. Priset om 20 000 kronor delas ut för att stödja och uppmuntra unga och drivna entreprenörer som med sina företag håller landsbygden levande.
- Det här är vårt sätt att lyfta unga entreprenörer inom de gröna näringarna som gör det möjligt för alla i Sverige äta, leva och bo på ett hållbart sätt, säger Torbjörn Karlsson, försäljningschef lantbruk.

Ring eller mejla mig gärna

Motivering Ung Växtkraft 2021

Rebecka Törnqvist och Gottfrid Lidberg har tagit beslutet att starta och driva företag med inriktning på mjölkproduktion på en gård som de arrenderar. Man slås av den respekt de har för sina yrkesroller och det genuina intresset för djur och djurhållning.

Att ta klivet och starta företag vid 21 respektive 22 års ålder kräver mod, entreprenörskap, entusiasm och ett stort hjärta som slår för vår landsbygd.
Rebecka och Gottfrid har allt av detta och det är precis det som denna utmärkelse handlar om.

Se alla pressmeddelanden