Länsförsäkringar Jönköping stänger nio kontor

Styrelsen för Länsförsäkringar Jönköping har fattat beslut om att stänga nio försäkringskontor i länet. Samtidigt kommer bolaget nyanställa och satsa ännu mer på de fem kontoren som kommer finnas kvar i länet.

– Vi lever i ett samhälle som förändras väldigt snabbt och just nu tas det stora digitala kliv och där våra kunder förutsätter att vi är med på den förflyttningen. Samhället idag och kundernas beteende ser inte ut som det gjorde för tio år sedan och vi ser att fysiska kontor inte har samma betydelse som de hade förut. Dessutom har flera av våra närservicekontor begränsade öppettider, säger Magnus Olsson, vd för Länsförsäkringar Jönköping.

Länsförsäkringar Jönköping har i dag 14 fysiska kontor i Jönköpings län. Av dem är nio renodlade försäkringskontor där det enbart erbjuds försäkringstjänster. De övriga fem kontoren, som även i framtiden kommer finnas kvar, är lokalkontor och där erbjuds både bank- och försäkringstjänster.

– En del av vår säljorganisation är utlokaliserad via franchiseavtal. Vi har nu valt att ta hem vår franchiseaffär, vilket bland annat innebär att de nio försäkringskontoren som bemannas av franchisemedarbetare kommer stängas, men vi kommer även nyanställa till flera av våra övriga kontor, säger Magnus Olsson.

Alla nio närservicekontor kommer stängas inom två års tid då hyresavtalen går ut.  

– Det här innebär dock inte att vi lämnar dessa orter. Vi kommer fortsätta vara en aktiv del av samhället även i de kommuner som vi inte har fysiska kontor i längre, säger Magnus Olsson. 

Följande försäkringskontor kommer stängas: 
Aneby 
Eksjö 
Gislaved 
Gnosjö 
Huskvarna 
Mariannelund 
Smålandsstenar 
Sävsjö 
Vaggeryd 

Följande lokalkontor kommer finnas kvar: 
Jönköping 
Nässjö 
Tranås 
Vetlanda 
Värnamo

Se alla pressmeddelanden