Många studenter glömmer försäkring

Antalet studenter som nu skriver in sig på universitet och högskolor väntas vara fler än någonsin. Landets högre lärosäten har utökat antalet platser och många unga väljer studier, då arbetsmarknaden är särskilt tuff för ungdomarna i dessa tider. Men många missar att skaffa hemförsäkring till sitt nya boende.

Annika Lindkvist
Foto: EdelPhoto

– Du kanske blir bestulen på cykeln eller din dator, du kan drabbas av inbrott, råkar ha sönder något för någon annan eller blir sjuk eller skadad under en resa. Allt det ger en hemförsäkring ett ekonomiskt skydd för, säger Annika Lindkvist, marknadschef försäkring på Länsförsäkringar Västerbotten.

En hemförsäkring är nämligen ett smart paket av flera olika typer av skydd, som till exempel ett egendomsskydd, det vill säga om dina saker förstörs eller stjäls, ett reseskydd som gäller om något händer dig eller dina saker under en resa. Ansvarsskydd är en annan del, om du blir skadeståndsskyldig.

– Hos oss ingår dessutom en allriskförsäkring, en så kallad drulleförsäkring. Det är en slags otursförsäkring för dina saker, säger Annika Lindkvist.

För många studenter med begränsad budget kan det kännas som en tråkig utgift som man väljer att spara in på, men i det långa loppet kan det bli mycket mer kostsamt att stå utan en hemförsäkring. Försäkringen gäller för det du äger, hyr och lånar; till exempel för material du lånar från skolan och för den bostad du hyr.

– Skaffa en egen hemförsäkring, oavsett om du bor i lägenhet, internat, studentkorridor eller kollektiv, i första eller andra hand, avslutar Annika .

 

För mer information, kontakta gärna:

Annika Lindkvist, Marknadschef försäkring, Länsförsäkringar Västerbotten, 070-301 90 36

Dokument & länkar

Närhet skapar trygghet. Länsförsäkringar Västerbotten är ett lokalt och kundägt bolag med Västerbotten som enda marknad. Vår filosofi är enkel – vi ägs av våra kunder och vi vill finnas nära dem och förstå deras behov. Vi erbjuder ekonomisk service med tjänster kring bank, försäkring och fastighetsförmedling under ett och samma tak. Våra kontor finns i Umeå, Skellefteå och Lycksele, vi har 140 000 kunder och över 200 medarbetare. Tillsammans med våra kollegor i de övriga 22 länsförsäkringsbolagen bildar vi en rikstäckande bolagsgrupp med ett av Sveriges starkaste varumärken.

Se alla pressmeddelanden