Listan: 10 billiga (gratis) aktiviteter för hemestern

Många har fått sin semester inställd eller fått planera om, kanske blir det rent av en semester hemmavid. Men det behöver inte betyda att du blir sysslolös. Det finns gott om aktiviteter som inte behöver kosta massor av pengar. Gör en egen lista på saker i närområdet redan idag.

Listan: 10 billiga (gratis) aktiviteter för hemestern

Det är lätt att tro att semestern hemma måste bli billigare, men det är inte alls säkert. Med måltider både hemma och ute och aktiviteter att sysselsätta sig med drar det snabbt iväg för en familj.

-Men det behöver inte bli så kostsamt. Med lite planering och förberedd matsäck kan man komma undan betydligt billigare. Det finns massor av billiga och till och med gratis upplevelser runtom i vårt avlånga land. Det gäller bara att hitta dem, säger Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar.

Här nedan finns ett antal förslag på gratisaktiviteter, eller aktiviteter som är nästintill gratis, att göra med barnen i sommar.

1.Åk och bada med en härlig matsäck. Investera i en mattermos så kan du ta med fler rätter. I den kan du både ha varmkorv och smoothies.

2. Åk till en bondgård, ring och fråga om du får komma på ett besök. Eller ta reda på om det finns en 4H-gård i närheten.

3. Ta en cykeltur till ett bestämt mål i närheten. Ha ett mål med turen och något ni ska göra när ni är framme. Ta med matsäck eller köp en glass när ni är framme.

4. Besök naturreservat, forntidslämningar, kulturarv, gamla kyrkor eller andra sevärdheter. Ta med matsäck och ät gemensamt. På Länsstyrelsens hemsida finns alla naturreservat listade.

5. Självplock av frukt, bär, grönsaker och rotfrukter. Finns överallt och med nästan vilka frukter/bär/grönsaker/rotfrukter som helst. Gör sedan saft, sylt eller marmelad ihop, eller om man så vill bara en enkel paj.

6. Om det regnar, besök biblioteket i närmaste stad.

7. Fiska i havet eller i en sjö. Glädjen hos ett barn som får napp är svår att överträffa.

8. Besök museum. De flesta museer är gratis för barn och kostar i princip ingenting för vuxna.

9. Övernatta utomhus, i tält eller under bar himmel. Låna sovsäck och liggunderlag av vänner om ni inte har egna eller hyr på t ex Hygglo.se

10. Spela fotboll, brännboll, badminton, krocket, minigolf, tennis, bandy. Arrangera en turnering med andra familjer.

Hemsidor där du kan få många tips på billiga aktiviteter på semestern

Sveriges alla museer

https://www.resmalsverige.se/museiguiden/

Hitta en campingplats som passar dig

https://www.camping.se/sv/

Hitta en 4H Gård nära dig

https://www.4h.se/gardar/

Cykelleder i Sverige

https://swedenbybike.com/cykelleder/?post_types=cycleroute

Upplev Sverige genom några av landets 500 naturreservat

https://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Skyddad-natur/Naturreservat/
 

För ytterligare information kontakta:
Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar. Tel. 076 -109 27 30
Länsförsäkringars pressjour. Tel. 08-588 418 50

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden