De är nominerade till Östgötapriset 2020!

Länsförsäkringar Östgöta kan nu berätta vilka östgötska initiativ som är nominerade till Östgötapriset 2020. Det är sex aktörer som på olika sätt bidrar till människors ökade trygghet i länet och visar på engagemang utöver det vanliga.

Kontaktcentrum Stadsmisionen i Linköping och Motala
Foto: Crelle Photography

De nominerade till årets Östgötapriset är:

  • Folkträdgården, Linköping
  • Skridskoåkning och bandy för alla, Finspång AIK Bandy
  • Brottsofferjouren i Linköping
  • Frivilliga Familjehem i Norrköping
  • Motala Kvinnojour
  • Kontaktcentrum – Linköpings Stadsmission i Linköping och Motala med omnejd

- Det känns väldigt bra att få uppmärksamma individer och föreningar som gör fantastiska och viktiga insatser för östgötarna, säger Tommy Eklöf, Hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta. Med Östgötapriset vill vi uppmärksamma och hylla dessa ideella krafter, men också att de ska kunna fortsätta sin verksamhet och utvecklas vidare. Vi tror på dem och ser dem som viktiga kugghjul i att göra vårt län till en tryggare plats.

- I år representerar de nominerade sex helt olika initiativ som jobbar med alltifrån att skapa mötesplatser och inkludera flera i samhället till att stötta Östergötlands mest utsatta grupper. Alla sex nominerade visar på engagemang utöver det vanliga och det är imponerade att höra om deras fina initiativ och verksamheter, säger Tommy Eklöf.

Första veckan i juni offentliggörs vilken eller vilka av de nominerade som får ta emot Östgötapriset på 175 000 kronor. I år kommer ingen publik prisutdelning kunna genomföras med hänsyn till coronapandemin. Länsförsäkringar Östgöta offentliggör istället vinnarna genom pressmeddelande och på sin webbplats. 

Östgötapriset instiftades i samband med att Länsförsäkringar Östgöta firade sitt 175-årsjubileum 2016. I fjol fick Ny på Landet i Mjölby, Guldkant i Söderköping och Östra Ryds IF dela på priset om 175 000 kronor.

Länsförsäkringar Östgöta är ett lokalt kundägt bolag som erbjuder privatpersoner och företag en helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Visionen är att tillsammans med kunder, ägare, anställda och samarbetspartners skapa trygghet och möjligheter i Östergötland. Länsförsäkringar Östgöta är ett av 23 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag.

Se alla pressmeddelanden