Länsförsäkringar bjuder in till hållbarhetstävling

Vilka insatser för klimat och hållbarhet genomfördes i fonderna i Länsförsäkringars utvärderade utbud under 2019? Det kommer att visas i den nyinstiftade tävlingen ”Årets hållbara fondprestation” där fondbolagen deltar genom att lyfta fram en valfri aktivitet eller investering som gjorts. 

– Syftet med tävlingen är att skapa interaktion med kunderna och visa konkreta exempel på vad som görs inom hållbarhet i fonderna i vårt utbud, säger Jim Rotsman, chef Fond & Garanti, Länsförsäkringar Fondliv.

Fondbolagen ska beskriva både aktiviteten och effekten utifrån ett hållbarhetsperspektiv och mot FN:s globala mål. Det är frivilligt att delta och fondbolagen kan lämna in ett eller flera bidrag.

En jury med interna och externa representanter utser finalisterna, som sedan presenteras runt den 20 mars med text och film på lansforsakringar.se, där kunder och övriga besökare får möjlighet att rösta på sin favorit. I mitten av april har Länsförsäkringars kunder korat ”Årets hållbara fondprestation”.

Medlemmar i juryn:

Kristoffer Dreiman (ordf), chef ansvarsfulla investeringar, Länsförsäkringar AB

Hanna Setterberg, Ph.D, Handelshögskolan, Stockholm, forskare inom Sustainable Finance

Bidita Chakraborty, hållbarhetsansvarig, Morningstar

Alina Reichenberg Gustafsson, Editor in Chief NordSIP (Nordic Sustainable Investment Platform, nordsip.com)

Christina Hillesöy, hållbarhetschef Länsförsäkringar AB

Jim Rotsman, chef Fond & Garanti, Länsförsäkringar Fondliv


För ytterligare information kontakta:
Jim Rotsman, chef Fond & Garanti, Länsförsäkringar Fondliv, tel 070-747 2247, jim.rotsman@lansforsakringar.se
Presskontakt, tel 08-588 41850, press@lansforsakringar.se

 

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden