En godare jul för kvinnor i Motala

Länsförsäkringar Östgötas julgåva om 120 000 kronor går i år till åtta regionala föreningar som jobbar med trygghetsfrågor. I Motala går 15 000 kronor till Kvinnojouren. Pengar som går till mat och julklappar till behövande kvinnor och deras barn, som så ofta far illa i spåren av kvinnornas utsatthet.

KvinnojourenMotala
Foto: Peter Jigerström

För femte året delar Länsförsäkringar Östgöta ut sin julgåva och i år fördelas den på åtta olika trygghetsinitiativ som tillsammans representerar 15 olika orter runt om i Östergötland. Motala kvinnojour kommer att dela ut pengarna i form av presentkort som kan användas till mat, kläder och julklappar. 

Fyller ett stort behov

Motala Kvinnojours uppdrag är att vara en fristad från våld genom att erbjuda ett kravlöst stöd till kvinnor och barn. Länsförsäkringar Östgötas medarbetare på motalakontoret har själva röstat och utsett vilket initiativ som ska tilldelas eras julgåva.

Johan Holm, projektledare för Julgåvan hos Länsförsäkringar Östgöta i Motala, är glad att just Kvinnojouren får ett tillskott till jul.

- Kvinnojouren gör ett fantastiskt jobb. Det är sorgligt att de ska behöva finnas, men tyvärr vet vi att våld mot kvinnor är alltför vanligt. Vi hoppas att julgåvan kan bidra till en godare jul för både kvinnor och barn och för oss känns det självklart att stötta just Kvinnojouren. Deras insats är viktig för Motala.

Delad glädje är dubbel glädje
Pengarna kommer att delas ut i form av presentkort som överlämnas till de utsatta kvinnor och barn som söker sig till Kvinnojouren. Josephine Diffner från Motala Kvinnojour var överlycklig när hon tog emot checken från Länsförsäkringar Östgöta.

-Det känns fantastiskt, tänk vilken nytta vi kan göra för 15 000 kronor! Känslan att någon självmant hör av sig och vill bidra är enormt glädjande. Jag tror att vi som jobbar på jouren är lika glada som de som får julklapparna. Vi pratar oftast om så tunga saker och att få dela glädjen med kvinnorna är både roligt och viktigt för oss i vårt arbete framåt, säger Josephine Diffner.

Mottagare av Länsförsäkringar Östgötas julgåva 2019:

  • Julhjälpen i Norrköping,
  • Kyrkans julinsamling i Finspång
  • Julhjälpen i Söderköping,
  • Julhjälpen i Mjölby, Boxholm, Skänninge, Mantorp, Väderstad, Tranås, Vadstena, Ödeshög
  • Kvinnojouren Ellinor och Tjejjouren Beata i Linköping
  • Lions Club i Åtvidaberg
  • Kvinnojouren i Motala
  • Team Ungdom i Kisa
Länsförsäkringar Östgöta är ett lokalt kundägt bolag som erbjuder privatpersoner och företag en helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Visionen är att tillsammans med kunder, ägare, anställda och samarbetspartners skapa trygghet och möjligheter i Östergötland. Länsförsäkringar Östgöta är ett av 23 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag.

Se alla pressmeddelanden