Länsförsäkringar har åter landets mest nöjda bankkunder

Länsförsäkringar har i år landets mest nöjda privat- och företagskunder. När bankerna 2019 rankas efter kundnöjdhet så får Länsförsäkringar betyget 76,9 respektive 69,6, vilket är en bra bit över branschgenomsnittet på drygt 65. Det visar en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) som presenteras idag.

”Omvärlden präglas av instabilitet, oförutsägbarhet och osäkerhet. Det påverkar naturligtvis även kunderna i bankbranschen. En tendens som noteras i flertalet studier är att intrycket av den senaste kundinteraktionen får större och större betydelse. Det kan handla om exempelvis ett rådgivningsmöte eller ett telefonsamtal, men även indirekta kontakter och intryck av exempelvis varumärket i olika medier har betydelse. Effekten av en negativ kommenterar kan eliminera en god kontaktupplevelse på ett ögonblick. På samma sätt kan en positiv interaktion få motsvarande upplyftande effekt på kundupplevelsen, ”säger SKI själva i sitt pressmeddelande.

Sven Eggefalk, vd på Länsförsäkringar Bank håller med;

– Kundnöjdhet är en färskvara och är en kombination av alla direkta och indirekta kontakter som kunden har med banken, där varje möte är viktigt. Det är tydligt att kunden ger ett betyg utifrån sin senaste upplevelse. Han fortsätter;

– Jag tror att Länsförsäkringars kunder uppskattar kombinationen av stark lokal närvaro, personliga möten och vår ständiga utveckling av smarta digitala tjänster. Vi är duktiga på kundrelationer helt enkelt.

Fakta: Länsförsäkringar Bank har för sjätte året i rad Sveriges nöjdaste privatmarknadskunder och andra gången för företagskunder.

För ytterligare information kontakta:
Sven Eggefalk, vd  Länsförsäkringar Bank. Tel. 070 240 47 04
Presskontakt. Tel. 08-588 418 50.

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden