De är vinnare av Östgötapriset 2019

Idag presenterade Länsförsäkringar Östgöta vinnarna av Östgötapriset 2019. Priset tilldelades tre olika initiativtagare som alla, på olika sätt, bidrar till trygghet i Östergötland. Förstapriset gick till ”Ny på landet” i Mjölby för deras arbete med att sammanföra ungdomar via friluftsaktiviteter och ge hjälp in i det svenska samhället.

Förstapristagare Ny på landet, som har sin bas i Mjölby, fick ta emot en prissumma om 100 000 kronor.

Juryns motivering löd: 

Med sitt naturnära integrationsprojekt har Ny på landet sammanfört över tusen ungdomar i regionen. Tack vare lägerverksamhet och nya samverkansformer lär olika kulturer lära känna varandra i miljöer som uppmuntrar till kreativt samarbete. Långt bortom geografiska och språkmässiga gränser förenas kännedom om vår svenska landsbygd med kunskaper om svenska sociala koder och normer. Med aktivt friluftsliv och konkret hjälp in i det östgötska samhället gör Ny på landet det betydligt lättare vara ny i landet.

– Vi är alla otroligt glada över priset. Vårt arbete är helt ideellt och det känns bra att få den här uppskattningen. Det här är en grundplåt till den lägergård som vi vill bygga, säger Stefan Uner, grundare och ansvarig för Ny på landet.

Övriga pristagare blev:

  • Föreningen Guldkant – mottog en prissumma om 50 000 kronor för sina insatser för att öka livskvaliteten för äldre i Söderköping.
  • Östra Ryd IF:s integrationsprojekt – mottog en prissumma om 25 000 kronor för sitt arbete med att skapa gemenskap och ett sammanhang för ensamkommande flyktingar.

– Åter igen slås vi över hur starkt engagemanget i Östergötland är. I år lade vi extra fokus på att nå ut till de riktigt lokala hjältarna, de som gör stor skillnad på den lilla orten. Och vilket gensvar vi fick, vi har aldrig haft så många lokala föreningar bland de nominerade! Det är mäktigt att se hur många det är som engagerar sig i att skapa trygghet tillsammans runt om i Östergötland, från stad till landsbygd, säger Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.

Med Östgötapriset vill det lokalt kundägda Länsförsäkringar Östgöta lyfta fram initiativ som på bästa sätt bidrar till människor ökade trygghet i vårt län. Priset delas ut för fjärde året i rad. Under tävlingsperioden kom det totalt in 45 bidrag, varav tio kandidater nominerades. De tre pristagarna valdes ut av en jury bestående av Länsförsäkringar Östgötas kunder och medarbetare.Prisutdelningen ägde rum den 25 september kl. 14.00 på Galleri K, Konsert & Kongress i Linköping.

Ring eller mejla mig gärna

Korta fakta om Östgötapriset

Östgötapriset instiftades under Länsförsäkringar Östgötas 175-årsjubileum 2016. Priset delas ut till initiativ som innebär ett engagemang utöver det vanliga för människors ökade trygghet. Initiativet ska ha ett hållbart förhållningssätt, utifrån sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter. Bland de nominerade utses en eller flera vinnare som får dela på prissumman om 175 000 kronor ut. Läs mer om Östgötapriset

 

Se alla pressmeddelanden