Nu får alla förskolor i Sörmland gratis reflexvästar

Länsförsäkringar Södermanland erbjuder nu, helt kostnadsfritt, reflexvästar till alla förskolor i Södermanlands län, så att förskolebarn ska synas i trafiken.      –  Vi vill att alla förskolebarn ska känna sig trygga i trafiken. En reflexväst kan vara skillnaden mellan att synas och inte synas, säger Charlotte Elisson, kommunikationschef på Länsförsäkringar Södermanland.

MG 2216 H
Foto: Klarabilden

Förskolechefer i Södermanlands län har fått e-brev med erbjudande om att kostnadsfritt beställa reflexväster till barn och personal på förskolan. På Länsförsäkringar Södermanlands webbplats finns en beställningsportal, där förskolor i länet kan beställa reflexvästar med förskolans namn och telefonnummer tryckt på framsidan. Västarna levereras sedan direkt till förskolan.

- Vi gjorde en reflexvästkampanj när vi firade 170-års jubileum 2016 och kampanjen fick ett enormt gensvar. Vi skänkte cirka 20 000 reflexvästar till 233 förskolor i Sörmland, säger Charlotte Elisson. 

Reflexvästarna finns i två storlekar, extra small för barn i åldern 1-4 år och small för barn 4-6 år. Förskolorna kan välja mellan fyra färger och blanda som de vill. Även personalen erbjuds västar, vuxenvästarna finns i gult.

- Det gör stor skillnad för synligheten i trafiken att bära reflexväst. Därför känns det mycket bra att se att alla sörmländska förskolebarn på promenad i våra färgglada reflexvästar, säger Ida Hagfalk, HR- och hållbarhetspartner på Länsförsäkringar Södermanland.

Beställningsportalen öppnar den 12 augusti och är öppen två veckor framåt.

 - Det är oerhört roligt att vi kan göra en sådan här kampanj igen. Reflexvästarna används flitigt i förskolorna, men då reflexförmågan försämras med tiden behöver de bytas ut då och då. Därför hoppas vi på ett stort gensvar även denna gång, säger Charlotte Elisson.

 

För ytterligare information kontakta:
Charlotte Elisson
, kommunikationschef Länsförsäkringar Södermanland

charlotte.elisson@lfs.se , 0155-48 44 08, 070-733 04 29

Ida Hagfalk, HR- och hållbarhetspartner, Länsförsäkringar Södermanland
ida.hagfalk@lfs.se,  0155-48 48 01, 079-079 82 96

Länsförsäkringar Södermanland är ett kundägt, lokalt och självständigt bolag. Vi arbetar för att öka sörmlänningarnas säkerhet och trygghet. Ambitionen är att alltid ha de mest nöjda kunderna och vår vision är att mer än hälften av länets invånare är kunder hos oss. Vi erbjuder bank- och försäkringslösningar samt fastighetsförmedling genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Vi ingår i Länsförsäkringsgruppen som består av 23 lokala länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB.

Se alla pressmeddelanden