Länsförsäkringar Liv sänker kapitalavgiften för 90 000 pensionskunder

Från den 1 juli i år sänker Länsförsäkringar Liv kapitalavgiften för traditionella försäkringar i Gamla Trad som tecknades före 1 juli 1990. Kapitalavgiften sänks från i de flesta fall 0,75 procent till 0,45 procent av försäkringskapitalet.

Jakob Carlsson Länsförsäkringar

Det innebär att kapitalavgiften blir 450 kronor lägre per år för en kund som har ett försäkringskapital på 150 000 kronor.

– Vi har över tid sänkt våra kostnader och administrationsresultat har därför under flera år varit positivt. De kunder som bidragit till det positiva resultatet får nu en sänkt kapitalavgift vilket innebär att en större del av sparandet går till pensionen, säger Jakob Carlsson vd i Länsförsäkringar Liv.

Totalt får cirka 90 000 kunder sänkt avgift. Försäkringar med Nya Trad har redan den lägre avgiften.

Länsförsäkringar Liv är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar AB och drivs enligt ömsesidiga principer. Det innebär att överskott som uppstår i verksamheten över tid ska komma kunderna till godo. Sedan september 2011 är Länsförsäkringar Liv stängt för nyteckning.

För ytterligare information kontakta:

Jakob Carlsson, vd Länsförsäkringar Liv, 073-96 41455
Presskontakt, 08–588 41850

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden