Alexandra Stråberg chefekonom Länsförsäkringar

Dokument & länkar

Alexandra Stråberg ny chefekonom på Länsförsäkringar

Alexandra Stråberg chefekonom Länsförsäkringar

Alexandra Stråberg har utsetts till ny chefekonom för Länsförsäkringar. Förutom den traditionella rollen som chefekonom med ansvar för det ekonomiska sekretariatet, får Alexandra ett utvidgat uppdrag med tydligare inriktning mot samhälle och hållbarhet genom att hon också blir chef för det nya Hållbarhetssekretariatet på Länsförsäkringar AB. 

Till det nya sekretariatet knyts makroekonomer, privatekonom, naturskadespecialister, hälsostrateg och hållbarhetschef.

Vi är mycket glada över att ha rekryterat Alexandra som har en gedigen erfarenhet av makroekonomisk analys och samhällsfrågor. Med sin mångsidiga bakgrund är hon också rätt person att axla ansvaret som chefekonom med uppdrag att skapa en heltäckande syn på ekonomiska-, miljö- och samhällsfrågor, säger Fanny Wallér, kommunikationsdirektör på Länsförsäkringar AB.

Alexandra Stråberg kommer närmast från en tjänst som analyschef på Skanska.

– Jag ser verkligen fram emot detta, både det fina uppdrag jag fått och att få komma till just Länsförsäkringar, säger Alexandra Stråberg.

Alexandra Stråberg tillträder sin tjänst 14 januari 2019.

För ytterligare information kontakta:

Fanny Waller, kommunikationsdirektör telefon 070-692 7779
Länsförsäkringars pressjour, telefon 08-588 418 50

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden

Dokument & länkar