Vi storsatsar på Karlskrona när kontoret byggs om för ökad service

Länsförsäkringar Blekinge växer. För att komma närmare kunderna och skapa en modern arbetsmiljö för fler medarbetare renoveras hela Karlskronakontoret. Bland annat blir det ny huvudentré från Klaipedaplatsen.

Jens Listerö, vd och Renée Skogersson, Kommunikationschef

Länsförsäkringar växer i Blekinge och satsar extra på Karlskrona. Ett första steg är att helrenovera det befintliga huset vid Stortorget där bolaget haft sina lokaler sedan början av 00-talet.

– Behovet av att uppdatera Länsförsäkringar Blekinges lokaler i Karlskrona har funnits länge. Inte minst har det saknats en tydligare huvudentré som nu blir från Klaipedaplatsen. Vi har längtat efter detta och nu blir det äntligen av, säger Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar Blekinge.

Förutom den nya entrén så sker den största förändringen på insidan med ny reception och nya mötesplatser i anslutning till entrén för att komma närmare kunderna. En tillbyggnad i form av ett atrium på innergården blir ett nav för husets olika lokaler och ska även fungera för kundträffar och fika.

– Vi samlar alla kundmöten för bank, försäkring och pension på bottenvåningen, vilket blir smidigare och mer välkomnande. Som arbetsmiljö blir huset mer harmoniskt där vi tagit hänsyn till parametrar som ljud, ljus, färg och rörelsemönster. Det kommer också skapas fler arbetstillfällen hos oss så vi kommer gör plats för dubbelt så många medarbetare med en flora av mötesrum, arbetsplatser och sittplatser. Helt enkelt en plats där vi vill vara, säger Jens Listerö.

Arbetet med att bygga om kontoret delas in i fyra etapper och kommer att pågå under 2023-2024. Första etappen förväntas starta till våren då arbetet med nya entrén inleds.

Se alla nyheter