Stort intresse för EPA-träff i Ljusdal

Den 5 oktober anordnar vi på Länsförsäkringar Gävleborg, tillsammans med Ljusdals kommun, en kväll om trafiksäkerhet.

- Syftet med kvällen är att ge EPA-ungdomar möjligheten att lära sig saker som de kan ha nytta av när de är ute och kör, säger Maria Nordin, ledare på fritidsgården Kåken och en av initiativtagarna till EPA-träffen.

I Ljusdals kommun är det nästan 300 ungdomar som kör EPA-traktor.

- Det är många, därför känns det extra angeläget att anordna den här kvällen, säger Maria.

Kvällen riktar sig både till ungdomar och vuxna. Förutom att prata om trafiksäkerhet kommer ungdomarna bland annat att få möjligheten att visa upp och berätta om sina EPA-traktorer.

Jennie Hedqvist, mamma till Felix – en av ungdomarna som så tragiskt omkom i trafikolyckan i Sörfors för två år sedan – är också på plats för att berätta om hur det är att mista sitt barn i en trafikolycka. Dessutom kommer Räddningstjänsten i Ljusdal att vara på plats för att iscensätta en olycka där en bil måste klippas upp.

Länsförsäkringar stöttar ekonomiskt

Kvällen finansieras bland annat av Länsförsäkringar Gävleborg.

- För oss är det viktigt att stötta andra föreningar och verksamheter som ser till att skapa en meningsfull och trygg fritid för barn och unga här i länet,  säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid Länsförsäkringar Gävleborg.

Insatser av det här slaget är även en viktigt del i Länsförsäkringar Gävleborgs skadeförebyggande arbete.

- Om vi kan bidra till att förhindra skador så långt som det går så är det positivt för individen, men även för samhället – det håller ju till exempel nere skadekostnaderna, säger Ann-Sofie.

Konceptet sprids i länet

De senaste åren har det, i Gävleborgs län, skett flera svåra olyckor med EPA-traktorer, A-traktorer eller moppebilar. I december 2021 anordnade vi, tillsammans med Hudiksvalls kommun, en första EPA-träff. Den ägde rum på fritidsgården Drivknuten i Hudiksvall. Sedan dess har vi genomfört en liknande träffar i Hassela och Hudiksvall – nu sprids konceptet även till Ljusdal!

Mer information hittar du här

Det här händer under EPA-träffen i Ljusdal:

Den 5 oktober, mellan klockan 16-20 anordnas EPA-träffen vid Kläppa fritidsgård i Ljusdal. Både ungdomar och vuxna är varmt välkomna. Under kvällen händer bland annat följande:

  • Utställning: Vem har snyggast epatraktor eller bil? Ställ ut din epatraktor eller bil.
  • Föreläsning: Jennie Hedqvist, mamma till Felix, en av en av ungdomarna som så tragiskt omkom i trafikolyckan i Sörfors för två år sedan, berättar hur det är att mista sitt barn i en trafikolycka. Polisen medverkar också och berättar bland annat hur det går till när de tvingas lämna tragiska besked till anhöriga.
  • Räddningstjänsten iscensätter en bilolycka: Räddningstjänsten i Ljusdal iscensätter en olycka där en airbag kommer att lösa ut och bilen måste klippas upp.
  • Tipsrunda med fina priser.
  • Mat i magen: Arrangörerna bjuder på hamburgare och fika.

Se alla nyheter