Nu växlar vi upp i Hudiksvall och Ljusdal

Länsförsäkringar Gävleborg har tecknat nya samarbetsavtal med både Strands IF och Ljusdals Bandyklubb.

- Det här känns verkligen jättebra, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid Länsförsäkringar Gävleborg. Båda dessa föreningar kommer att vara viktiga pusselbitar för att vi ska kunna växla upp vårt samhällsengagemang i Hudiksvalls och Ljusdals kommun.

Strands IF är en idrottsförening i Hudiksvalls som i dagsläget har ungefär 1100 aktiva utövare i sporter så som handboll, friidrott, konståkning och fotboll. Föreningen sysselsätter dessutom ett 190-tal ledare. För Strands IF:s är det också viktigt att vara med och skapa ett ännu bättre samhälle. Inom ramen för Hej aktivitet! anordnar de därför olika typer av aktiviteter som skapar en ökad meningsfullhet, hälsa, inkludering och integration för bland annat barn och unga i Hudiksvalls kommun. Alla aktiviteter är gratis.

- Strands IF och Hej aktivitet! erbjuder verkligen sunda och trygga idrottsmiljöer där barn och unga får en god idrottslig utbildning. Det tycker vi är viktigt för att de ska kunna utvecklas och så småningom om bli goda samhällsmedborgare, säger Ann-Sofie.

Aktiviteterna ska även verka för integration och inkludering.

Leva ett hälsosamt liv

Med oss som samarbetspartner kommer Strands IF och Heja aktivitet att kunna:

  • Utveckla arbete med strukturer för att alla barn och unga ska ha möjligheten och viljan att leva ett hälsosamt liv,
  • Fortsätta erbjuda barn och unga i Hudiksvalls kommen en värdefull och meningsfull fritid,
  • Fortsätta fungera som en brygga mellan barnen och föreningslivet.

Stärka ungdomsverksamheten

För att ge fler barn och unga möjlighet till ökad gemenskap samarbetar Länsförsäkringar Gävleborg med föreningar och verksamheter i samhället.  

- Samarbetet med Ljusdals Bandyklubb är också viktigt för att klubben ska kunna bygga sitt A-lag kring ungdomar som fostrade i de egna leden, säger Jari Myllykoski, marknads- och eventkoordinator vid Länsförsäkringar Gävleborg och en av dem som var med och arbetat fram det slutgiltiga avtalet.

En del i detta är att öka attraktionskraften för Ljusdals Bandygymnasium samt skapa förutsättningar för att – på hemorten - kombinera kvalitativa studiemöjligheter och jobb med en bandysatsning.

Båda avtalen sträcker sig över ett år.

Vi engagerar oss i hela Gävleborg

Vad gör vi för Hudiksvall? För Ovanåker? För Sandviken? Vi vill ge barn och ungdomar i Gävleborgs län en bra grund att stå på. Därför prioriterar vi förebyggande insatser i vårt läns alla kommuner. Mer om detta, och mycket annat, hittar du via länken här nedan.

Läs mer - Vi engagerar oss i hela Gävleborg

Se alla nyheter