Nominera Årets matentreprenör 2022

Vi vill hitta fler förebilder för den lokala maten i Jönköpings län. Vem tycker du förtjänar att lyftas fram lite extra i år? Nominera din kandidat till Årets matentreprenör 2022 här.

Priset instiftades 2017 och delas nu ut för sjätte året. Det tilldelas en person, organisation eller företag som bidrar med innovativa smaker och som samtidigt genomsyras av hållbarhet ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv.

Genom att dela ut det här priset vill vi lyfta förebilder i matbranschen i länet. Det finns många som engagerar sig för att sätta vår unika och lokala mat på kartan på ett hållbart sätt. De förtjänar att uppmärksammas, säger Emelie Ramsö, hållbarhetsansvarig Länsförsäkringar Jönköping.

Finalister i fjol var Restaurang Sjön, Vista Kulle Fruktodling och Hagshultskossorna – men nu börjar vi om från scratch. Vem eller vilka tycker du ska vara och därmed ha chansen att vinna i år?

Nominera din favoritkandidat (eller flera kandidater) till priset redan idag.

För att nominera klicka här.

Juryn väljer

Tre finalister – och vinnaren – utses sedan av en jury med representanter från Lantbrukarnas Riksförbund, Hushållningssällskapet, Science Park, Smålands Turism, Ester Kök & Bar och Länsförsäkringar Jönköping.

Vinnaren presenteras på Hushållningssällskapets Landsbygdens Sommarmöte på Adelövs gård 27 augusti och förutom den ärofyllda titeln får Årets matentreprenör 20 000 kronor.

Nomineringsperioden till Årets Matentreprenör 2022 pågår 13 maj – 13 juni.

Tidigare års pristagare

  • 2021 Hagshultskossorna
  • 2020 Wärdshuset Bredaryd
  • 2019 Smålandsost
  • 2018 Rudenstams bär & frukt
  • 2017 Grenna glass

Se alla nyheter