Flyktingar får egen hemförsäkring

För att bidra till en trygg plats i Sverige och Västerbotten har Länsförsäkringar Västerbotten fattat beslut om att erbjuda inneboende flyktingar kostnadsfri hemförsäkring.

Varje dag anländer tusentals flyktingar från Ukraina till Sverige, en del till oss i Västerbotten. Många öppnar sina hem för dem som är i akut behov av någonstans att bo. De kunder som vill och kan öppna sitt hem för flyktingar, kan känna sig trygga med att det går att få ett skydd för samtliga boende.

– Vi har inte genomfört några ändringar i försäkringsvillkoren på grund av kriget i Ukraina, men vi vill göra tydligt vad som gäller eftersom vi får en del frågor från våra kunder som står redo att ta emot flyktingar. Vi vill hjälpa till i denna akuta situation och därför erbjuder vi flyktingen en egen hemförsäkring utan extra kostnad till att börja med fram till den 30 september, säger Annika Lindkvist, marknadschef försäkring på Länsförsäkringar Västerbotten.

I korthet:

Möjligheten avser flyktingar oavsett nationalitet och som ännu inte är folkbokförda i Sverige. Kostnadsfri försäkring erbjuds till flyktingar som bor i privata bostäder/fritidshus som är försäkrat av Länsförsäkringar Västerbotten. Vi tecknar en separat hemförsäkring som i första hand gäller fram till den 30 september, utan kostnad.

Är du en av dem som erbjuder boende?

För att teckna en hemförsäkring, vill vi be dig kontakta oss på 090-10 90 00. Vi vill säkerställa att det inte uppstår några oklarheter och kunna svara på eventuella frågor.

Se alla nyheter