Av: Emil Eklund

Kriget i Ukraina: Nu omfattas flyktingar av hemförsäkringen

Varje dag anländer tusentals flyktingar till Sverige, en del till oss i Kalmar län. Därför öppnar vi på Länsförsäkringar Kalmar län upp hemförsäkringen till att även omfatta flyktingar.

Just nu öppnar många sina hem för dem som är i akut behov av någonstans att bo efter flykten från Ukraina. För att underlätta i denna fasansfulla situation, har vi valt att låta våra försäkringstagares hemförsäkring även omfatta de flyktingar som gratis erbjuds husrum.

Är du en av dem som erbjuder boende? Så här gör du:

För att försäkringen ska omfatta dem som bor hos dig, så kontaktar du oss via 020-66 11 00 och meddelar namn på den eller de som ska ingå. Du kan också skicka ett meddelande i inloggat läge i din app eller på LFkalmar.se.

Förutsättningar:

  • Möjligheten avser flyktingar som ännu inte är folkbokförda i Sverige och som får bo kostnadsfritt hos någon av våra hemförsäkringstagare.
  • Om istället ett fritidshus öppnas för flyktingar så gäller hemförsäkringen i vår försäkringstagares permanentbostad, precis som för en vanlig familjemedlem.
  • Det här är ett undantag i våra villkor, som i ett första steg gäller till och med 30 september 2022.
  • Flyktingar som bor på annan plats än i våra kunders bostäder behöver teckna egen hemförsäkring (även den blir kostnadsfri).

Se alla nyheter