Förändringar i pensionsutbudet i februari och mars

I februari och mars sker flera förändringar i fondutbudet inom fondförsäkring. Då lägger vi till fyra nya fonder och byter ut sex fonder. Allt för att du ska få en så hög och hållbarhetsinriktad pension som möjligt.

I februari lägger vi till fonderna Cliens Småbolag, ODIN Small Cap, Fidelity Sustainable Asia Fund och JP Morgan Asia Growth Fund.

I februari och mars avvecklar vi sex fonder i utbudet och om du sparar i någon av dem flyttar vi ditt kapital till andra fonder, se vilka i tabellen nedan. Om du sparar i någon av fonderna inom fondförsäkring, exempelvis i din tjänstepension, sker flytten automatiskt och du behöver inte göra något. Du kan självklart också byta till annan valfri fond i utbudet om du önskar det. Du får även information om förändringen på Mina sidor. Du som sparar i fonderna på ett fondkonto eller investeringssparkonto kan fortsätta göra det som tidigare.

Kort om fondutbudet inom fondförsäkring

Alla fonder inom fondförsäkring utvärderas och kvalitetssäkras kontinuerligt utifrån bland annat avkastningspotential och hållbarhet. Fonder som inte lever upp till våra förväntningar eller krav kan tas bort helt ur utbudet och kapitalet flyttas fond med bättre avkastningspotential eller hållbarhetsnivå. I fondlistan återfinns alla fonder under knappen Pensionsfonder.

Nya fonder i fondförsäkringsutbudet 14 februari

  • Cliens Småbolag
  • Fidelity Sustainable Asia Fund
  • JP Morgan Asia Growth Fund
  • ODIN Small Cap

Fonder som upphör i utbudet i februari samt ersättningsfond

Nuvarande fond Ersättningsfond
BlackRock World Mining Welllington Global Research
BlackRock Natural Resources Welllington Global Research
Fidelity Emerging Asia Fund Fidelity Asian Special Situations

Fonder som upphör i utbudet i mars* samt ersättningsfond

*Förändringen är framflyttad tills vidare och kommer inte ske i mars.

Nuvarande fond Ersättningsfond
Carnegie Småbolag Cliens Småbolag
RobecoSAM Smart Energy Handelsbanken Hållbar Energi
BlackRock Global High Yield Neuberger Berman High Yield

Se alla nyheter