De får ta emot julgåva för trygghetsskapande initiativ i Östergötland

För att sprida julglädje och skapa trygghet i Östergötland delar Länsförsäkringar Östgöta, för sjunde året i rad, ut julgåvor. I år till ett värde av 135 000 kronor. Mottagarna är sju olika initiativ i länet, som på olika sätt ska bidra till trygghet och inkludering för östgötar.

–  Vi vill bidra till östgötarnas trygghet på flera sätt. Dels genom att hjälpa människor med sin privatekonomi, men även genom att stötta initiativ som gör tillvaron bättre och tryggare på andra sätt. Därför ger vi även i år julgåvor till initiativ och hjälporganisationer, säger Tommy Eklöf, hållbarhetschef på Länsförsäkringar Östgöta.

Flera hjälporganisationer i Östergötland vittnar om att behovet av stöd är stort. Enligt Linköpings Stadsmission lever mer än 20 000 barn i Östergötland i familjer som varje dag kämpar med ekonomisk utsatthet. 2021 års julgåva är därför extra välkommen. I år fördelas den på sju mottagare som finns på flera orter i länet.

Mottagarna är både initiativ som ger östgötar ett tillskott av hygienartiklar, mat och julklappar. Men även fotbollsmål till ungdomarna i Kisa och VR-headset till kulturverksamhet för unga i Åtvidaberg är mottagare av Länsförsäkringar Östgötas Julgåva 2021

Vilka lämnar över gåvan?

Det är medarbetare på Länsförsäkringar Östgötas olika lokalkontor, som ända sedan 2014 har utsett vad bolaget ska stötta och ge Julgåvan till. Det är också medarbetarna från de olika kontoren som lämnat över Julgåvan till mottagarna.

–  Vi finns runtom i länet med både kontor och medarbetare och ser tack vare det många fina initiativ och insatser som görs för att bidra till trygghet på olika sätt. De förtjänar både julgåvan och uppmärksamhet för sitt fantastiska engagemang, säger Tommy Eklöf.

Mottagare av Länsförsäkringar Östgötas Julgåva 2021:

En jul för alla 2021, Norrköping

En jul för alla NKPG.jpg

Julhjälpen Mjölby med omnejd

Julhjälpen Mjölby.jpg

Julänglar i Motala

Julänglar Motala.jpg

Julhjälpen i Linköping

Julhjälpen Linköping.jpg

Julänglarna i Valdemarsvik

julänglar Valdemarsvik.jpg

Ungdomarna i Kisa

Undommar i Kinda.jpg

1357 Ung Kultur i Åtvidaberg

Ung kultur i åtvidaberg.jpg

Se alla nyheter