Hon tar emot Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris 2020

Anna Tyrén från Torsby. Där har ni vinnaren av Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris 2020. Hon får priset för sitt stora engagemang för både folkhälsa och inkludering. – Det är bland det finaste jag har upplevt, säger Anna Tyrén.

På grund av rådande situation blev det en mindre prisutdelning utanför Annas arbetsplats i Karlstad på tisdagen. Foto: Erik Nygren

Vårt allra första Hållbarhetspris blev minst sagt en succé. Målsättningen var att få värmlänningarna att nominera 50 personer, organisationer eller företag som på något sätt gjort en insats för hållbarheten i Värmland. Men målsättningen överträffades redan efter några dagar och när nomineringstiden gick ut hade det kommit in hela 246 nomineringar.

– Det värmer att se att det finns så många helhjärtade insatser för ett hållbart Värmland och det känns hoppfullt att kvaliteten på de nominerade var såpass hög, säger Tommy Ernerudh, kommunikationschef och hållbarhetsansvarig.

”Gör andra människor starkare”

Bland nomineringarna valde till slut juryn (Tommy Ernerudh, Ulrika Obstfelder Peterson, Louise Eriksson, Kristin Rimquist, Stina Palm och Therese Håkansson) Anna Tyrén från Torsby. Hon får priset för hennes engagemang inom Friskis&Svettis i Torsby och Karlstad och för hennes stora engagemang som ordförande för det arbetsinkluderande sociala företaget JösseNavet i Arvika, Åmotfors och Charlottenberg.

– Jag är så tacksam för både nomineringen och priset. Det är bland det finaste jag har upplevt, berättar vinnaren Anna Tyrén när hon på tisdagen nås av den glada nyheten.

Friskis&Svettis känner nog de flesta till, men berätta lite mer om JösseNavet?

– Det är en arbetsintegrerad verksamhet som ägs och drivs av människor som tidigare har befunnit sig i ett utanförskap. JösseNavet skapar möjligheter till en meningsfull sysselsättning och eller så småningom anställning.

Det står i motiveringen att ”du gör andra människor starkare”. Hur jobbar du med det?

– Jag blir så rörd av de orden, och jag tror det hänger ihop med att jag, i allra möjligaste mån, alltid försöker se vad människor kan istället för att fokusera på vad de inte kan. Det är gör människan generellt redan så mycket ändå. Min mamma sa alltid att man varje dag ska säga eller göra något positivt för någon annan, det gör att man mår så mycket bättre själv. Och det har nog följt med mig i allt jag gör.

Till sist: vad ska du göra med prissumman på 25 000 kronor?

– En del av summan ska jag göra något tillsammans med min familj för. De stöttar mig ständigt och underlättar vardagen så att jag kan jobba såpass mycket ideellt som jag gör.

Stort grattis!

– Stort tack! Jag är så oerhört glad och vill skicka en stor digital kram till alla.  

Motivering

För sitt fantastiska arbete som ordförande för det sociala företaget JösseNavet, i Arvika, Charlottenberg och Åmotfors samt för sitt, genom åren, stora folkhälsoengagemang inom Friskis&Svettis, främst i Torsby men även Karlstad. Hon brinner för att skapa förutsättningar och att göra andra människor starkare utifrån deras egen förmåga, vilket i sin tur gör Värmland mer inkluderande, jämlikt och socialt hållbart.

Se alla nyheter