Mona, Pela, Zainab och Divine visar upp sina fina cyklar.
Mona, Pela, Zainab och Divine visar upp sina fina cyklar.

Cykelprojekt bidrar till en meningsfull fritid för ungdomar i Nässjö och Tranås

Mona, Pela, Zainab och Divine visar upp sina fina cyklar.
Mona, Pela, Zainab och Divine visar upp sina fina cyklar.

För oss är det viktigt att bidra till att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar. Under våren har vi bland annat samarbetat med Nässjö Basket. Vi har skänkt begagnade cyklar som ungdomarna själva fått rusta upp och dekorera och de fick också några cykelhjälmar. För att cykla säkert i trafiken så var vår skadeförebyggare Jonas Ander där och informerade om cykelvett.

För en tid sedan besökte vi tjejjerna Mona, Pela, Zainab och Divine på Nässjö Basket för att höra hur det har gått. Vi möttes av ett härligt gäng som var väldigt glada över att vara en del av det här samarbetet. De visade med stor glädje upp sina cyklar och var väldigt tacksamma över hjälmarna som vi skänkt och sa att ”Vi ser faktiskt coola ut i de här hjälmarna”!

Det bästa med det här samarbetet är att vi sparar på miljön, har roligt, träffar kompisar och får lära oss nya saker tyckte tjejjerna Pela och Divine. Det betyder mycket för oss att få en cykel, man sparar pengar, kan cykla ihop med sina kompisar och man kan cykla till olika platser på sommaren.

Vi träffade också Christer Sabel från Nässjö Basket som tycker att den största nyttan med projektet är att få ungdomar ut i verkligheten istället för att sitta med sina mobiler eller framför datorn. De leker och umgås med sina kompisar och har roligt.

Förutom cykelprojektet i Nässjö samarbetar vi också med E-sportlinjen på Sommens Folkhögskola i Tranås. Även där har vi ordnat fram begagnade cyklar som eleverna själva har renoverat. Målet med dessa cyklar har varit en gemensam cykelpool på folkhögskolan.

När vi intervjuade eleverna på skolan var de glada över det här projektet och väldigt tacksamma över att det nu fanns cyklar som de snabbt och smidigt kunde låna om de behövde fixa ett ärende på lunchen. Även till det här projektet har vi skänkt hjälmar och pratat cykelvett i trafiken.

 

Se alla nyheter