Ny svävare ska rädda liv i Motala och Vadstena

Länsförsäkringar Östgöta kommer att donera en ny svävare till Sjöräddningssällskapet Motala Vadstena. Svävaren är mobil och kan användas på olika platser över hela Östergötland. Preliminär levererans väntas bli runt årsskiftet.

Länsförsäkringar Östgöta vill bidra till att skapa trygghet och möjligheter i Östergötland. Det sker bland annat genom att stötta organisationer vars mål är just detta. 

– Som kundägt bolag är det viktigt för oss att fråga kunderna hur de ser att vi bäst kan bidra till trygghet i vårt län. I undersökningar uppger en majoritet av våra kunder att de vill att vi satsar på ideella räddningsinsatser, säger Stefan Nyrinder, vd på Länsförsäkringar Östgöta. Genom att stötta Sjöräddningssällskapet Vadstena/Motala bidrar vi till livsavgörande insatser på Vättern och andra sjöar, under många år framöver.

svavare_motala_1200x648.jpgHåkan Andersson och Stefan Nyrinder. Fotograf: Peter Jigerström.

Svävaren kan användas året runt

Sjöräddningssällskapet Vadstena/Motala har samarbete med bland annat räddningsstationen i Arkösund vid större larm. De hjälper även till vid sökinsatser efter försvunna personer för att bistå polisen och räddningstjänsten vid exempelvis brand- och isolyckor, både lokalt och nationellt.

– Den nya svävaren kommer att göra stor nytta för oss och rädda liv i Östergötland, säger Håkan Andersson, stationsansvarig vid Sjöräddningssällskapet Vadstena/Motala. Svävaren kan användas året runt – både i förebyggande syfte, till exempel för att informera skridskoåkare om säkerhet, och för operativa räddningsinsatser och sjuktransporter.

Sjöräddningsstationen Vadstena/Motala

Se alla nyheter