Rådgivningsbidrag till dig som drabbats av torkan

Har din verksamhet drabbats av sommarens torka? Då vill vi gärna stötta dig med upp till fyra timmars kvalificerad rådgivning hos LRF Konsult, Hushållningssällskapet i Östergötland, Växa Sverige eller Ekonomibyrån Axet.

Lantbrukare i Östergötlands län har drabbats hårt av det extrema sommarvädret. Inte minst ekonomiskt. Därför har vi beslutat att hjälpa våra lantbrukskunder med upp till fyra timmars kostnadsfri rådgivning hos LRF Konsult, Hushållningssällskapet i Östergötland, Växa Sverige eller Ekonomibyrån Axet.

— Vi har nyss upplevt en oerhört varm och torr sommar med stora negativa konsekvenser för våra lantbrukare. Som lokalt och kundägt bolag känns det naturligt att ställa upp med rådgivning för våra kunder i en svår situation, säger Mats Jörman, chef lantbruk på Länsförsäkringar Östgöta.

— Rådgivningen kan omfatta allt från foder och växtodling, till affärsutveckling och ändring av drift. Den kan vara helt avgörande för att drabbade lantbrukare ska klara sig på kort och lång sikt. Totalt har rådgivningstimmarna ett värde av cirka 5 000 kronor, där kunden bekostar första timmen och Länsförsäkringar upp till fyra timmar till.

Läs mer och ansök

Se alla nyheter