Av: Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Rätt i hjärtat att byta bank

Jag hade funderat på det ett tag, att det var dags att byta bank. Att lämna banken med den traditionella aktieägarmodellen där en börsbolagsstyrelse ständigt ska bli rikare, för en modell där avkastningen av mina pengar går tillbaka till mig, min familj och samhället jag bor i.

Jag hade läst om Länsförsäkringars Göinge-Kristianstads bank flera gånger. Och om modellen där kunderna är ägarna, och vinsterna går tillbaka i lokala investeringar och genom försäkringsrörelsen som återbetalningar till kunder. Det kändes som att jag ville vara en del av det.

Dessutom, om jag hade alla mina försäkringar och bankkonton samlade hos Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, skulle jag kunna få hjälp med en övergripande blick på min ekonomi av en expert hos dem. För just då hade jag själv inte riktigt koll.

Byta bank var lätt

Men att byta bank efter 20 år hos samma kändes motigt. Jag hade pensioner, aktier, fonder och bolån samlat hos min gamla bank. Hur knepigt skulle det bli att flytta över allt? Och, skulle Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad kunna matcha bolåneerbjudandet? Jag måste medge att jag sköt på beslutet ett bra tag.

Men till slut bad jag en handläggare hos Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad återkomma om vad de kunde erbjuda för bolåneavtal. Det var lite överraskande att jag skulle få en och samma person att vända mig till – inte bara en anonym växel i Stockholm!

Blev billigare med Guldkund

Och när Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad erbjudande inte bara matchade mitt innevarande avtal, utan dessutom blev billigare eftersom jag som guldkund också fick rabatt på försäkringarna, beslöt jag mig för att byta bank.

I slutänden behövde jag ju inte göra så mycket. Nya banken kontaktade gamla banken och sinsemellan löste de allt. En rådgivare hjälpte mig att sätta upp mitt nya sparande och nya konton, som numera finns enkelt översiktligt på telefonbanken.

Hela familjen är samlad

Det blev faktiskt så bra att min man och mina barn numera också är bankkunder hos Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. Det känns bra i hjärtat när jag tänker på alla hållbarhetsprojekt Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad investerar i för att skapa en trygg framtid, där jag bor. Nu är jag faktiskt med och bidrar.

/Tvåbarnsmamman Jenny