Bolån och tillfällig amorteringsfrihet

Om du drabbas av inkomstbortfall kopplat till coronaviruset kommer våra rådgivare naturligtvis att göra allt de kan för att hjälpa dig. Exempelvis kan vi pausa amorteringskravet på ditt bolån.

Pausa amorteringskravet

Om du drabbas av inkomstbortfall kopplat till coronaviruset kan vi ge dig tillfällig amorteringsfrihet vid särskilda skäl. Särskilda skäl kan till exempel vara arbetslöshet, varsel, permittering eller minskad orderingång som är relaterade till coronavirusets spridning.

Vad innebär tillfällig amorteringsfrihet?

Att vi tillfälligt kan pausa amorteringskravet i tre eller sex månader med möjlighet till förlängning.

Hur gör jag för att få tillfällig amorteringsfrihet?

  1. Ladda ner och spara blanketten Amorteringsfrihet på bolån vid inkomstbortfall på din dator. Du måste ladda ner och spara blanketten innan du fyller i den. Om du fyller i blanketten innan du laddar ner den kommer dina uppgifter inte att sparas.
  2. Öppna upp den sparade blanketten, fyll i och spara. Kontrollera gärna att dina uppgifter har sparats genom att öppna filen igen. 
  3. Logga in på Mina sidor och gå till Meddelanden.
  4. Klicka på Skriv nytt. Under Välj område väljer du bank.
  5. Skriv Amorteringsfrihet som rubrik.
  6. Bifoga din ifyllda blankett.
  7. Skicka.

Uppdatera dina personliga uppgifter

När du har skickat in din ansökan behöver du uppdatera dina personliga uppgifter på Mina sidor.

  1. Klicka på ditt namn uppe i det högra hörnet.
  2. Fyll i alla fält.

Först när du har fyllt i alla fält kan vi hantera ditt ärende. Om du inte har fyllt i fälten behöver vi ta kontakt med dig och då tar ärendet längre tid. Vi behöver all information för att kunna hjälpa dig.

Vi  hör av oss om några dagar

När vi har hanterat din förfrågan - det tar några dagar, får du svar från oss genom ett personligt meddelande i appen och Mina sidor. En villkorsbilaga skickas till dig som bekräftar ändringen och när amorteringen startar igen.

Behandling av personuppgifter

Hur snabbt kan jag få amorteringsfrihet?

För att du ska kunna få amorteringsfrihet aktuell månad behöver vi ha din ansökan senast den 10e samma månad. För april månad behöver vi din ansökan senast den 8 april.

Vem kan ansöka om tillfällig amorteringsfrihet?

Om du eller din medlåntagare har drabbats av inkomstbortfall på grund av den rådande coronasituationen så kan någon av er ansöka om amorteringsfrihet. Det är viktigt att samtliga kredittagare är överens om att ansöka om tillfällig amorteringsfrihet.

Vad händer under tiden jag får tillfällig amorteringsfrihet?

Du betalar ränta och eventuella avgifter precis som vanligt. Den amortering du tidigare har betalat flyttas framåt i tiden.

Vad händer när perioden för min amorteringsfrihet är slut?

Amorteringen startar igen vid den tidpunkt som vi kommit överens om utan att du behöver göra något.

Kan jag få förlängning av min amorteringsfrihet när den amorteringsfria perioden är slut?

Du har alltid möjlighet att söka på nytt för en ny bedömning.

Företagskund hos oss?

Varje företag är unikt och vi kommer sträva efter att hitta lösningar som passar för ditt företag. Kontakta ditt lokala kontor så tidigt som möjligt för att vi ska kunna bedöma företagets situation, ge god rådgivning och hitta anpassade lösningar.