Hur anmäler jag en skada?

Det snabbaste och enklaste sättet att anmäla en skada är direkt på vår hemsida, i inloggat läge på Mina sidor, eller i vår app. Du kommer kunna se, följa status och komplettera din anmälda skada. Självklart kan du även ringa till oss, här hittar du våra kontaktuppgifter. Kvällar och helger når du oss på journummer 020-590 000, bemannat dygnet runt. 

När vi registrerat din anmälan får du en mejlbekräftelse med information om vad som gäller för just din skada och hur du går vidare för att få hjälp. Bekräftelsen innehåller också kontaktuppgifter till din skadereglerare.

Gäller skadan en stöld eller skadegörelse?
Då ska händelsen först anmälas till polisen.

Är det stulna objektet försedd med en spårsändare?
Då ska du utan dröjsmål kontakta din spårsändarleverantör för att aktivera spårning.

Gäller skadan en kollision med en annat fordon?
Upprätta om möjligt en gemensam skadeanmälan där händelseförloppet tydligt framgår. Var noga med att kontakt- och personuppgifter finns med och gärna uppgift om försäkringsbolag. Båda parterna ska sen anmäla skadan till sitt respektive försäkringsbolag för vidare hantering - oavsett vållande.

På vår webbplats kan du förutom att anmäla din skada, läsa mer om vad som gäller vid olika typer av skadehändelser. Till vår sida för Skadeanmälan

Hjälpte det här svaret dig? 38 av 147 har fått hjälp av svaret