Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag. I Stockholm finns dessutom Länsförsäkringar AB, som länsförsäkringsbolagen äger tillsammans. Vår organisation har satt en tydlig prägel på oss. I allt från hur vi prioriterar det dagliga arbetet och hur vi förvaltar våra kunders pengar – till hur vi samverkar i grupp och hur vi utvecklas som individer. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. 

Kundägda och lokala

Länsförsäkringar är ett kundägt företag. Eller rättare sagt, flera kundägda företag. Vi består av 23 lokala bolag utspridda över hela Sverige. I praktiken innebär det att vårt dagliga arbete genomsyras av en stark lokal prägel. Vi har en stor förståelse och kännedom om vilka förhållanden – såväl styrkor som utmaningar – som finns på varje ort där vi är verksamma.

Att vara lokalt kundägda gör att vi alltid ser till det som är bäst för kunden, med utgångspunkt vardag och verklighet. Vårt enda uppdrag är faktiskt just detta, att ha omsorg om våra kunders pengar och trygghet. Som medarbetare tilltalas du av idén att alltid agera och ta beslut utifrån kundens bästa. Istället för utifrån en börskurs eller vinster till en enskild ägare.

Framgångsrika

På Länsförsäkringar tar vi vår ägares – det vill säga våra kunders – uppdrag på största allvar. Med utgångspunkt i kundernas bästa jobbar vi konsekvent mot att hela tiden bli bättre. Kanske är det just därför som vi är Sveriges marknadsledande sak- och djurförsäkringsbolag och har mycket nöjda kunder. Vår bank är relativt ny, men är redan Sveriges femte största retailbank. Att arbeta på Länsförsäkringar innebär att vara en del av ett framgångsrikt lag och att bidra aktivt till fortsatt framgång

Goda utvecklingsmöjligheter

Med vår bredd inom bank, försäkring och fastighetsförmedling kan vi på Länsförsäkringar erbjuda våra medarbetare en uppskattad möjlighet att ”byta jobb på jobbet”. Hos oss kan du utvecklas i din befintliga roll eller i en ny tjänst där du har en fördel av tidigare erfarenheter. Det är inte ovanligt att våra medarbetare rör sig mellan våra 23 lokala bolag eller söker sig till det gemensamma service- och utvecklingsbolaget i Stockholm. Viljan att utvecklas och lära sig mer är en förenande drivkraft hos våra medarbetare, och det är därför en självklarhet för oss att investera löpande i utbildning och kompetensutveckling

Bra arbetsmiljö

Vi har en god arbetsmiljö, med samarbete och samverkan som ledord för att skapa stark gemenskap och kamratskap. Ett öppet och tolerant arbetsklimat befriat från alla former av diskriminering är själva grundstenen i vårt förhållningssätt, gentemot både kollegor och kunder. Att jobba aktivt för att främja jämställdhet och mångfald är en självklarhet i vår företagskultur.

Vi strävar alltid efter att våra medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid.

Se våra lediga jobb