Det har öppnat dörrar när vi flyttat

Det har öppnat dörrar när vi flyttat

Karin jobbar idag som rådgivare på banken i Dalarnas Försäkringsbolag. När hon har flyttat har hon sökt sig till Länsförsäkringar på den nya orten.

– Jag har alltid trivts och för mig har det alltid löst sig fantastiskt smidigt, säger Karin.

Hon är uppvuxen i Karlstad och när hennes man Bo sökte – och fick – jobb i Umeå var det med lite blandade känslor som hon och familjen flyttade med. Att lämna vänner och familj var en sak – att flytta till en stad hon aldrig besökt var en helt annan. Karin, som då jobbade på SBAB, hade haft täta kontakter med Länsförsäkringar i arbetet och beslöt sig för att kolla om det fanns någon ledig tjänst på Länsförsäkringar Västerbotten.

– Det fanns en annons ute som bolånehandläggare och det var en dag kvar på ansökningstiden. Jag slängde ihop en ansökan och det blev lyckat, jag fick jobbet, säger Karin och skrattar.

– Att de anställde mig har underlättat väldigt mycket, det har öppnat dörrar när vi flyttat. För efter Umeå bar det av till Stockholm (LFAB), Lund (Länsförsäkringar Skåne) och nu har familjen köpt en villa i Leksand varifrån hon första pendlade till Dalarnas Försäkringsbolags huvudkontor i Falun, men nu jobbar hon på kontoret i Leksand.

– Idag arbetar jag som bankrådgivare i Leksand efter att ha haft lite olika tjänster i Falun. Det är jätteskönt för nu har jag bara ett par kilometer till jobbet, tidigare pendlade jag ju fem mil till Falun. När jag flyttat har det för mig som person också varit en trygghet att kunna systemen och rutinerna från dag ett.

Karin Liljegren

Ålder: 51

Familj: Man och två barn, 9 och 12 år

Yrke: Rådgivare på Dalarnas Försäkringsbolag.

Intressen: Resa och vara ute i naturen