En utvecklande, utmanande och rolig resa för en brädåkande försäkringstjänsteman

En utvecklande, utmanande och rolig resa för en brädåkande försäkringstjänsteman

Anders började med sommarjobb på Dalarnas Försäkringsbolag 2007 och arbetar idag åtta år senare som underwriter inom återförsäkring på Länsförsäkringar i Stockholm.

– Länsförsäkringar är en riktigt rolig arbetsplats med en tillåtande och empatisk företagskultur där intern rörlighet och vidareutveckling verkligen uppmuntras, säger Anders Nises som bor i Gamla Enskede i Stockholm.

När Anders gick på Högskolan i Dalarna och läste ekonomi började han som sommarvikarie på Dalarnas Försäkringsbolag i Borlänge.

– Under mina studier jobbade jag under loven som innesäljare och gjorde även mitt examensarbete där – positionering av företagsbanken. När jag var klar med studierna fick jag en tillsvidareanställning och blev antagen på ett internt ledarskapsprogram över två år.

Under hösten 2011 gick flyttlasset till Stockholm och jobbet som marknadsprojektledare på Länsförsäkringar AB. Han kände sig väl förberedd och mogen för jobbet efter att i drygt ett år jobbat som marknadskoordinator i Falun.

– Det var en mycket lärorik höst för mig som enbart hade jobbat lokalt med marknadsföring och försäljning tidigare, och att nu ansvara för rikstäckande projekt och kampanjer, säger Anders.

Under 2014 sökte Anders sig utanför länsförsäkringsgruppen för ett jobb som global inköpsansvarig inom marknad och försäljning på Telia Sonera. Då jobbet inte motsvarade Anders förväntningar var han snabbt tillbaka på Länsförsäkringar igen.

– Jag stortrivs och är glad att jag tog chansen att komma tillbaka. Nu arbetar jag som underwriter inom återförsäkringar som är en spännande och ny marknad för mig. Jag har en bra balans mellan arbete och fritid och är stolt över att jobba här. Till er som tror att bank- och försäkringsbranschen är byråkratisk, tråkig och stelbent – tänk om, avslutar Anders.

Anders Nises

Ålder: 31

Familj: Sambo

Yrke: Underwriter inom återförsäkring på Länsförsäkringar AB

Intressen: Hängiven utövare av snowboard, skateboard och vågsurfing