Mobilt SäkerhetsID/LFID

Mobilt SäkerhetsID/LFID

Mobilt SäkerhetsID eller LFID, är en motsvarighet till BankID och kan användas av barn under 18 år för att swisha. Skaffa tjänsten på närmaste kontor.

Mobilt SäkerhetsID/LFID är en säkerhetslösning som bara fungerar hos Länsförsäkringar och motsvarar BankID för barn under 18 år. 

Vad kan man göra med ett Mobilt SäkerhetsID?

Med ett Mobilt SäkerhetsID kan man använda Swish för att skicka och ta emot betalningar.

Mobilt SäkerhetsID fungerar från och med våren 2018 också att logga in med, eftersom pinkoden tas bort. Från och med mitten av maj kan man logga in på Mina sidor, och från och med 5 juni kan man logga in i appen, med sitt Mobila SäkerhetsID.

Hur skaffar man ett Mobilt SäkerhetsID?

Om du är under 16 år och använder pinkod för att logga in idag, behöver din ena förälder eller vårdnadshavare ringa Telefonbanken för att skaffa ett Mobilt SäkerhetsID åt dig.

Om du inte kan logga in idag men vill ha ett Mobilt SäkerhetsID, behöver båda föräldrarna följa med dig till ett av våra kontor för att skaffa det åt dig. 

Om bara en förälder kan följa med

Har inte båda föräldrarna möjlighet att följa med, ta med en fullmakt från den andra föräldern. Ta även med en kopia på den andra förälderns id-handling. Kopian ska vara bevittnad av två personer.

Ladda ner fullmakten 

I de fall där det bara finns en förälder eller vårdnadshavare behöver bara denna följa med.

Skaffa ungdomskonto med kort

Med ett Ungdomskonto får barn och ungdomar ett bankkort helt utan kostnad. Köp och uttag dras direkt från kontot och de kan enkelt hålla koll på pengarna i appen eller på Mina sidor. Ungdomskontot kan kopplas till Swish om barnet har ett Mobilt SäkerhetsID. 

Bankkort och konto för barn och ungdomar