Kompletterande reseskydd för dig med bankkort

Om du betalar din resa med kort har du ett extra reseskydd. I reseskyddet ingår bland annat avbeställningsskydd. 

För dig som är kund hos Länsförsäkringar och har ett bank- eller kreditkort hos oss, finns ett extra reseskydd som gäller när du betalar din resa med kort. I reseskyddet ingår bland annat avbeställningsskydd.

Försäkringen gäller för de i din familj som är skrivna på samma adress i Sverige som du. Dina barn under 18 år som är skrivna på annan adress inkluderas också i försäkringen. Försäkringen gäller i hela världen i 60 dagar.

Försäkringen med bankkort innehåller

 • Avbeställningsskydd 
  Om du på grund av akut sjukdom måste avboka resan. Högsta ersättning är 15 000 kronor per person. 

 • Bagageförsening
  Om ditt bagage blir försenat på utresan. Högsta ersättning är 2 000 kronor per väska.

 • Personförsening
  Om du inte kan fullfölja din påbörjade resa som planerat på grund av att det allmänna färdmedlet du reser med blir försenat eller inställt. Högsta ersättning är 3 000 kronor per person.

 • Självriskreducering
  Om din permanentbostad eller privatbil blir skadad medan du är bortrest kan du få upp till 10 000 kronor lägre självrisk.

 • Olycksfallsförsäkring
  Om du får bestående skador efter en olycka. Högsta ersättning är 500 000 kronor.

Vid vilka betalningar gäller försäkringen?

För att försäkringen ska gälla måste minst 75 procent av resan betalas genom kortbetalning. Med kortbetalning menar vi också betalning från ditt konto hos Länsförsäkringar via antingen internet eller giro. Betalningen måste ske direkt till organiserad researrangör eller resebyrå.

För mer information om vad som ingår i reseskyddet se dina villkor.

Läs mer om vår reseförsäkring

Så ansöker du om ersättning

Om du till exempel har blivit av med ditt bagage eller råkat ut för en olycka på resan och vill ansöka om ersättning behöver du göra en skadeanmälan. Klicka på länken nedan så guidar vi dig rätt.

Ansök om ersättning