Brandfilt

En brandfilt kväver mindre bränder om det börjar brinna på spisen och andra plana ytor eller om en ljusstake fattar eld. Har du den nära till hands kan du stoppa branden innan den får spridning. Brandfilten har två lager glasfiberväv runt ett brandhärdigt tätskikt.

Ett självklart brandskydd i hemmet

En gryta med olja eller fett fattar eld. En kastrull står och torrkokar på spisen. Det är vanliga orsaker till bränder i kök. Med ett snabbt ingripande kan du släcka branden i tid.

Om det börjar brinna på spisen

  • Lägg brandfilten över branden (kasta den inte)
  • Tryck till med händerna ovanpå filten.
  • Se till att brandfilten sluter tätt runt det som brinner så att syret tar slut och elden dör.

Våra rekommendationer

På marknaden finns allt från traditionella till designade brandfiltar. Oavsett vilken brandfilt som du väljer bör den ha ett mått på 120 x 180 cm med två-skiktigt lager av glasfiberväv.

Förvara den på en plats som du lätt når och som alla i hushållet känner till.

Om du kompletterar med brandvarnare och brandsläckare har du gjort mesta möjliga för att skydda dig och ditt hem från eldsvåda.

Mer information om du vill fördjupa dig

Har du brandövat hemma någon gång?

Om inte är du inte ensam. Men det vill vi ändra på, med Sveriges största brandövning. Var med du också!

Sveriges största brandövning

 

Säkerhetsprodukter mot brand

I vår webbshop hittar du brandsläckare, brandvarnare, brandfilt och andra säkerhetsprodukter som skyddar dig om olyckan skulle vara framme. 

Till webbshopen

Rädda, varna, larma, släck

Varna och rädda dem som är i fara och lämna genast bostaden om branden är för stor för att du själv ska kunna göra något. Ring 112.

Vissa brandfiltar fungerar sämre

Konsumentverket har i juni 2017 gått ut med att fem företags brandfiltar inte fungerar för att släcka en gryta med brinnande matolja. Dessa företag, bland annat Ikea och Jula, har stoppat försäljningen av sina brandfiltar. Detta gäller inte de brandfiltar vi säljer i vår webbshop.