Mopedbilsförsäkring

En trygg försäkringar för din mopedbil

Assistans och räddning vid skada
Anpassa försäkringen så den passar dig
Låg självrisk om något händer
Så behandlar vi personuppgifter

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Välj mopedförsäkring efter typ av moped

Vi erbjuder en trygg och anpassad försäkring för dig och din mopedbil. Grunden är en trafikförsäkring, som kan kompletteras med en halv- eller helförsäkring.

Mopedbilar blir allt mer popukära och det är viktigt att vara rätt försäkrad. Alla som kör mopedbil måste enligt lag ha en trafikförsäkring. Om du är med om en krock ersätter trafikförsäkringen personskador och skador på annans egendom.

Du kan komplettera med en halvförsäkring för att få ersättning om mopedbilen blir stulen. För extra skydd kan du välja en helförsäkring, som täcker skador på din moped, även om felet är ditt.

EU-moped klass 1

Mopeder i klass 1 kallas ofta "EU-moped" och de är gjorda för en hastighet av högst 45 kilometer per timme. För att få köra Moped klass 1 måste du minst ha ett AM-körkort. Kom ihåg att ställa på din moped om den varit avställd hos transportstyrelsen. Även en mopedbil är en moped klass I.

Mopedbil

Mopedbilen är en EU moped klass I, den ska vara registrerad och får max framföras i 45 km/h. För att köra en mopedbil måste du minst ha ett AM körkort och vara 15 år.

Trimma inte din moped

Tänk på att försäkringen inte ger dig skydd om mopeden är trimmad. Du kan även åka fast för olovlig körning och riskera att inte kunna ta körkort när du blir 18 år.

Villkor för mopedförsäkring

Läs igenom villkor och förköpsinformation innan du tecknar försäkringen. Ladda gärna ner och spara.

Frågor och svar om mopedförsäkring

 • Försäkringar

  Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare och den som är passagerare eller kör din moped. Om barnet äger mopeden, så är det barnet som ska stå som försäkringstagare. Är barnet under 18 år krävs förarbevis för att få stå som försäkringstagare. Försäkringen gäller inte om du registrerar och försäkrar mopeden på en annan person än ägaren.


  Hjälpte det här svaret dig? 131 av 229 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Priset på en motorcykelförsäkring kan variera och beror på flera faktorer. Varje mopedägare som har sin försäkring hos oss ska ha ett så rättvist pris som möjligt. Därför tar vi hänsyn till följande faktorer:

  • typ och årsmodell
  • var du bor
  • vilken självrisk du väljer.

  Hjälpte det här svaret dig? 194 av 1428 har fått hjälp av svaret