Husbilsförsäkring

Tryggare semester när husbilen är rätt försäkrad

Räkna & köp husbilsförsäkring

Exempel ABC123
För att ge dig rätt pris behöver vi ditt person- eller organisationsnummer
  • Maskinskador ersätts upp till 8 år eller 12 000 mil
  • Vi ersätter personlig egendom upp till 20 000 kr
  • Assistans dygnet runt vid driftstopp
Informationen gäller för Länsförsäkringar

Om husbilsförsäkring

En tryggare semester med vår husbilsförsäkring

En husbilsförsäkring är till för att skydda dig själv, din husbil och dina medtrafikanter. Under semestern blir husbilen ditt andra hem. Där förvaras fastmonterad utrustning och en hel del annat som drar tjuvar till sig.

Grunden i våra försäkringar är trafikförsäkringen som alla bilar måste ha enligt svensk lag. Trafikförsäkringen ersätter personskador och skador på andras egendom.

För att skydda dig för exempelvis brand-, glas- och stöldskador behöver du en halvförsäkring. Halvförsäkringen ger också skydd om du behöver bärgning eller bogsering. En helförsäkring innehåller förutom allt som ingår i halvförsäkringen skydd för vagnskador – skador på din husbil vid en trafikolycka eller någon annan så kallad yttre olyckshändelse.

Om trafikförsäkring

Vilken försäkring ska du välja?

Vilken försäkring som passar dig beror bland annat på åldern och värdet på din husbil. Har du en ny husbil rekommenderar vi att du skaffar en halvförsäkring om din husbil har så kallad vagnskadegaranti. När vagnskadegarantin går ut bör du ha en helförsäkring för att få det bästa skyddet.

Visste du att...

Med halvförsäkringen kan du få ersättning om din husbil skadas eller blir obrukbar så att du blir tvungen att avbryta din semester.


Vad ingår i husbilsförsäkringen?

För vem gäller försäkringen?

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare och de som är passagerare eller kör din husbil. Försäkringen gäller inte om du registrerar och försäkrar husbilen på en annan person än ägaren.

Tänk på att försäkra din husbil från dag ett

Du måste försäkra din husbil från och med samma dag du köper den. Den gamla ägarens försäkring gäller inte.

Vad påverkar priset på husbilsförsäkringen?

Varje husbilägare som har sin försäkring hos oss ska ha ett så rättvist pris som möjligt. Därför tar vi hänsyn till följande faktorer:

  • Husbilens totalvikt
  • Din ålder
  • Vilken självrisk du väljer

Gäller bilförsäkringen utomlands?

Vår husbilförsäkring gäller i alla EU- och EES-länder. Försäkringen gäller även i de länder som är anslutna till Gröna Kort-systemet. De länder som är anslutna hittar du på Trafikförsäkringsföreningens webbplats. Trafikförsäkringen gäller dessutom alltid i hela världen för skador som ett svenskregistrerat fordon orsakat.

Att resa utomlands med din husbil

Trafikförsäkringsföreningens webbplats


Villkor & förköpsinformation

Viktig information om vår husbilsförsäkring

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

Mer om att vara kund hos oss

Anmäl skada

Otur kan drabba vem som helst. Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt på sajten. 

Mer om skadeanmälan