Låga fondavgifter

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Att ha en avgift om 1,55 procent eller 1,20 procent på samma fond kan tyckas lite men i ett långsiktigt sparande kan det göra stor skillnad – tusenlappar mer till dig faktiskt.

Så har vi räknat

Det här är endast ett exempel på hur det kan komma att se ut i framtiden. I exemplen har vi räknat på hur mycket du tjänar på att avgiften i fonden Länsförsäkringar Global Aktiv är 1.20 procent istället för 1,55 procent. Vi har utgått från en årlig avkastning på 5 procent och inte räknat med skatt eller inflation.

 

Riskinformation 

Våra bedömningar av aktie- och räntemarknaderna utgår från prognoser och är inga garantier. Sparande i fonder och aktier innebär alltid en risk. Fonder och aktier kan såväl öka som minska i värde. Det beror bland annat på börs-, ränte- och valutautvecklingen. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Läs mer om riskerna vid fondsparande

Spara med lägre fondavgifter

Nio av våra fonder har en lägre avgift, genom att vi har en så kallad andelsklass – B. Du får den lägre avgiften när du köper fonderna genom oss på Mina sidor, i appen eller på våra kontor

 

Fonder där du kan få lägre avgiftNy avgift
Länsförsäkringar Asienfond B 1,40
Länsförsäkringar Europa Aktiv B 1,20
Länsförsäkringar Global Aktiv B 1,20
Länsförsäkringar Global Hållbar B 1,20
Länsförsäkringar Japanfond B 1,20
Länsförsäkringar Sverige Aktiv B 1,20
Länsförsäkringar Småbolag Sverige B 1,40
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Aktiv B 1,40
Länsförsäkringar USA Aktiv B 1,20

Tre fördelar med att spara hos oss

Vi hjälper dig att välja

Du får ett fondutbud som utvärderas systematiskt, så du alltid ska få del av det bästa fondutbudet på marknaden.

Spara hållbart

Hos oss sparar du hållbart och är med och påverkar bland annat miljön och mänskliga rättigheter.

Samla din ekonomi

Genom att samla ditt sparande och dina försäkringar hos oss kan du få rabatt.

För dig som redan har ett Fondkonto

Om du har ett gammalt fondkonto med någon av de fonder där du får lägre avgift när du sparar direkt, behöver du själv göra ett fondbyte från andelsklass A till B för att få den lägre avgiften. Eftersom ett fondbyte kan få skattekonsekvenser när du sparar på ett fondkonto, behöver du själv ta ställning till om och när du vill byta till den nya andelsklassen med lägre avgift.

Du kan också välja att behålla det du hittills sparat i andelsklass A men att framöver köpa fonder i andelsklass B, genom till exempel ett månadssparande. Ett annat sätt kan vara att starta ett investeringssparkonto (ISK) istället. Med ett ISK slipper du betala skatt på enskilda vinster och slipper ta upp uttag, försäljningar och byten i din deklaration. Det kostar ingenting att ha kontot.