Utöka ditt bolån

Om du planerar att renovera eller bygga ut är det värt att undersöka om du kan utöka ditt befintliga bolån. Vi hjälper dig gärna att se över vilka möjligheter du har att låna på din villa, bostadsrätt eller ditt fritidshus.

Utöka ditt bolån

Utökat bolån passar bra när du ska

  • Renovera bostaden
  • Göra en dränering
  • Renovera badrummet
  • Bygga garage
  • Bygga uteplats

Vad ska jag prioritera att renovera?

Ibland kan man vilja renovera allt, men vilken renovering höjer värdet mest? Få tips av vår mäklare Johan vad som är bra att tänka på. 

Så påverkar renoveringen värdet på din bostad

Hur mycket kan du låna?

Vanligtvis kan du låna upp till 85 procent av bostadens marknadsvärde. Men självklart har alla olika ekonomiska förutsättningar. I vår kalkyl får du snabbt en ungefärlig uppskattning av ditt personliga låneutrymme. När du går vidare och ansöker om utökat bolån, återkommer vi till dig med besked inom kort.

Räkna här

Komplettera med nytt pantbrev

Behöver du låna mer än det finns utrymme för i befintliga pantbrev, kompletterar du med ett nytt pantbrev. Kostnaden för nytt pantbrev hos Inskrivningsmyndigheten är 375 kronor och två procent i stämpelskatt av pantbrevets värde.

Vi hjälper dig att få pantbrev hos Lantmäteriet Fastighetsinskrivning. Kostnad för det hittar du i vår prislista.

Prislista

Så fungerar pantbrev

Exempel

Om du behöver låna 1 200 000 kronor och det finns tidigare pantbrev på 900 000 kronor, behöver du ett nytt pantbrev på 300 000 kronor. Kostnaden för det blir 6 375 kronor beräknat med avgiften 375 kronor och stämpelskatten på två procent.