Bo kvar i praktiken

Livförsäkring – ekonomisk trygghet för de efterlevande

Mattias är 35 år, gift och har två barn i förskoleåldern. Familjen bor tillsammans i ett litet radhus i en förort till Stockholm, och har ett bostadslån på 3 miljoner kronor. När Mattias fru hastigt avlider blir det ett enormt hårt slag för familjen, och mitt i sorgen finns dessutom en ny ekonomisk verklighet att hantera. Mattias fru tjänade ungefär lika mycket som Mattias gör. Det innebär att familjen nu måste klara av sina utgifter med bara hälften av inkomsten.

Mattias och hans fru tecknade Bo kvar-försäkring samtidigt som de tog sitt bostadslån. De valde det högsta försäkringsbeloppet i livförsäkringen för Mattias fru, två miljoner kronor. För det betalade hon 133 kronor i månaden. Med de två miljoner Mattias nu får kan han välja att lösa halva lånet och bo kvar i radhuset med barnen. Bo kvar-försäkringen är inte knuten direkt till bolånet, utan Mattias väljer själv hur han vill använda pengarna. Han har därför också möjlighet att gå ner i arbetstid och få lite mer tid med sina barn under en period, och få en stunds andrum.

Sjukförsäkring – möjlighet att fokusera på din hälsa

Sara är 42 år och bor tillsammans med sin tonårsson i Sundsvall. Hon jobbar som narkossköterska. Sara upplever att hennes arbetssituation är stressad, och hon pressar sig för att leva upp till alla krav både på jobbet och hemma. Efter en tids sömnproblem och nedstämdhet drabbas Sara till slut av akut stressreaktion, en allt vanligare orsak till sjukskrivning. Det tar sex månader innan Sara är tillbaka på jobbet.

När Sara lånade till bostadsrätten hon och hennes son bor i tecknade hon Bo kvar-försäkring. Eftersom hon lånade en och en halv miljon kronor kunde hon välja 6 000 kronor i månaden som försäkringsbelopp, och det har kostat Sara 327 kronor i månaden. Det innebär att Sara efter de första 30 dagarna av sjukskrivningen får 6 000 kronor per månad från sin Bo kvar-försäkring, utöver sjukersättningen från Försäkringskassan. Det innebär att Sara kan behålla sin tidigare levnadsstandard medan hon fokuserar på att bli frisk. Hon har också råd att låta sonen fortsätta med sina fritidsaktiviteter, och de kan åka på sin sedan länge planerade semester.

Arbetslöshetsförsäkring – tid att hitta nytt jobb i lugn och ro

Camilla är 38 år och bor i Göteborg. Hon är gift med John, och de har ett nyfött barn tillsammans. Familjen bor i en centralt belägen bostadsrätt. Camilla är mellanchef på ett större företag, och står för den större delen av familjens inkomster. I samband med att företaget Camilla jobbar på gör en större omorganisation blir Camilla av med sitt arbete.

Genom Bo kvar-försäkringen Camilla tecknade när hon fick sitt bolån får hon efter de första 30 dagarna av arbetslöshet pengar från sin försäkring. Camilla har ett bolån på två miljoner kronor, och kunde därför välja det högsta försäkringsbeloppet för sjuk- och arbetslöshetsdelen i försäkringen. Det har kostat Camilla 218 kronor i månaden. Nu får hon 8 000 kronor i månaden från sin Bo kvar-försäkring, utöver det hon får från a-kassan. Det hjälper Camilla att kunna fortsätta betala boendekostnaderna, och ger henne tid att söka ett nytt arbete i lugn och ro.

Köp Bo kvar

Trygga hushållets ekonomi mot oväntade negativa händelser. För några hundralappar i månaden får du ut många tusenlappar när du verkligen behöver stöd. Läs mer om Bo kvar-försäkringen

Se ditt pris och köp Bo kvar-försäkring