En bok om pension för dig som är småföretagare

Här är boken som hjälper dig att planera din pension. Boken vänder sig till dig som är småföretagare, men bokens tips och rekommendationer är till nytta för alla som vill lära sig mer om pension och sparande. 

Att kompensera för den tjänstepension som de flesta anställda får via sin arbetsgivare, är viktigt för att vara trygg som pensionär. Oavsett om du är hudterapeut, helikopterförare, byggjobbare, IT-konsult, journalist eller yrkesfiskare, som Anna på omslaget, har vi samma lagar och regler att förhålla oss till.

Här kan du läsa om olika pensionslösningar men även om hur du kan spara långsiktigt till pensionen på andra sätt. Det sistnämnda kan vara bra exempelvis när du är startar nytt företag. Boken lyfter också andra aspekter som är bra att tänka på avseende trygghet i alla skeden av företagandet – och efteråt när du slutat jobba. 

Läs boken Småföretagare – öka din pension

Boken Småföretagare – öka din pension, av Anna Björe, syftar till att förenkla pension för småföretagare. Boken är framtagen av Länsförsäkringar med hjälp av Min Pension och Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Småföretagare utan kollektivavtal är en grupp som behöver uppmärksammas om vikten av att ordna med bland annat tjänstepension. Boken tar upp pension ur flera aspekter men går även in på sparande ur ett generellt perspektiv.