Mobilt SäkerhetsID/LFID

Mobilt SäkerhetsID/LFID

Mobilt SäkerhetsID eller LFID, är en motsvarighet till BankID och kan användas av barn under 18 år för att swisha. Skaffa tjänsten på närmaste kontor.

Mobilt SäkerhetsID/LFID är en säkerhetslösning som bara fungerar hos Länsförsäkringar och motsvarar BankID för barn under 18 år. 

Vad kan jag göra med ett Mobilt SäkerhetsID?

Du kan både skicka och ta emot pengar med Swish samt logga in på Mina sidor och i appen med ett Mobilt SäkerhetsID.

Hur skaffar jag ett Mobilt SäkerhetsID?

När du vill ha ett Mobilt SäkerhetsID för att exempelvis kunna logga in, behöver du och båda föräldrarna eller vårdnadshavare komma in på ett av våra kontor för att skaffa det åt dig.

Har inte båda föräldrarna möjlighet att följa med, ta med en fullmakt från den andra föräldern. Ta även med en kopia på den andra förälderns id-handling. Kopian ska vara bevittnad av två personer.

Ladda ner fullmakten 

Fullmakten behövs inte om det är en ensam förälder eller vårdnadshavare.

Hur gör jag med mitt Mobila SäkerhetsID om jag byter telefon?

Om du redan har ett Mobilt SäkerhetsID och byter telefon ringer en av dina föräldrar eller vårdnadshavare till Telefonbanken så hjälper de till med utbytet. Den andre föräldern eller vårdnadshavaren måste lämna sitt muntliga tillstånd till den förälder som ringer.

 

Skaffa ungdomskonto med kort

Med ett Ungdomskonto får barn och ungdomar ett bankkort helt utan kostnad. Köp och uttag dras direkt från kontot och de kan enkelt hålla koll på pengarna i appen eller på Mina sidor. Ungdomskontot kan kopplas till Swish om barnet har ett Mobilt SäkerhetsID. 

Bankkort och konto för barn och ungdomar