Tomas Eriksson slutar som vd för Länsförsäkringar Jämtland

Efter många framgångsrika år väljer Tomas Eriksson att kliva av sitt uppdrag som vd för Länsförsäkringar Jämtland vid halvårsskiftet 2023. Arbetet med att rekrytera en ny vd påbörjas inom kort.

Tomas Eriksson, vd Länsförsäkringar Jämtland
Foto: Länsförsäkringar Jämtland

– Tomas har haft en stor betydelse för företagets utveckling och är en uppskattad ledare och kollega. Han inledde en mycket betydelsefull förändringsprocess för att stärka vår konkurrenskraft, komma närmare kunderna och göra oss till en effektivare och modernare organisation. Något som vi kommer fortsätta att utveckla och förvalta, säger Karin Mattsson styrelseordförande i Länsförsäkringar Jämtland.

Tomas Eriksson började som vd på Länsförsäkringar Jämtland 2017 och var styrelseordförande innan dess. Han kom med en lång erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen där han arbetat med strukturella förändringar och utveckling av verksamheter. Erfarenheter som han tog med sig till Länsförsäkringar Jämtland där ett större förändringsarbete inleddes för att skapa en attraktivare arbetsplats med mer flexibilitet som gynnar både medarbetare och kunder.

För att främja det nya arbetssättet byggdes också det välkända kontoret vid Stortorget i Östersund om. I början på 2020 började covid-19 spridas över världen och det flexibla distansoberoende arbetslivet blev helt plötsligt norm och har i stor mån även fortsatt vara det. Länsförsäkringar Jämtlands förändringsarbete låg helt rätt i tiden.

2021 gör Länsförsäkringar Jämtland ett rekordår, delvis beroende avkastning på kapital men även betydligt fler kunder inom både bank och försäkring.
– Vi ser ett starkt Länsförsäkringar Jämtland som är rustat för framtiden. Jag är övertygad om att vi kommer fortsätta vara det och fortsätta vara det lokala, nära företaget som stöttar och utvecklar länet, säger Tomas Eriksson.

Länsförsäkringar Jämtlands engagemang i länet är något som Tomas Eriksson ofta kommer tillbaka till. Som ett företag ägt av kunderna och begränsat till Jämtland och Härjedalen är det en del i uppdraget att stötta det som utvecklar länet. Sponsring av idrottsföreningar är något många känner till men engagemanget är brett. Miljö, tillväxt, integration, hälsa med mera är andra områden där Länsförsäkringar Jämtland är med och bidrar.
– Det är en stor förmån att få arbeta på ett företag som på olika sätt verkar för en positiv utveckling i länet. Det är en drivkraft att jobba för kunderna men också för den livsmiljö vi delar tillsammans här i Jämtland och Härjedalen, säger Tomas Eriksson. 

Efter halvårsskiftet 2023 går Tomas Eriksson mot en något lugnare tillvaro. Naturen, jakten, sin gård i Hackås och annat som länet och livet erbjuder står högt på agendan.
– Jag känner mig mycket stolt över de här åren och det arbete vi har gjort på Länsförsäkringar Jämtland. Det kommer jag bära med mig även efter att jag har slutat, säger Tomas Eriksson.

Dokument & länkar

Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Se alla pressmeddelanden