Vi sponsrar Missing People med ny båt!

Idag överlämnade vi officiellt den båt som Länsförsäkringar Östgöta har valt att sponsra Missing People med. Båten ska möjliggöra mer effektiva sökinsatser vid sjöar och vattendrag och kommer vara placerad på Alvarbåtar i Norrköping när den inte används.

En del av vår sponsringsstrategi handlar om att sponsra ideella räddningsinsatser i Östergötland. Strategin bygger på undersökningar, där vi har frågat våra kunder vad de vill att vi stöttar i länet. Ideella räddningsinsatser kom högt bland önskemålen.

- Det känns extra bra att sponsra Missing People med en aluminiumbåt och tillhörande båtvagn. Båten kan enkelt flyttas dit en sökinsats ska genomföras, säger Ewa Lindholtz, sponsringsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.

– Båten med utrustning betyder väldigt mycket för oss i Missing People region Öst. Nu kan vi även söka efter försvunna personer på öar, utmed vikar, insjöar och andra vattendrag och därmed på betydligt större ytor än tidigare, säger Magnus Idebro, verksamhetsledare för Missing People region Öst, där Östergötland och Södermanland ingår.

Vår vision är att skapa ett tryggare Östergötland

- Vi vill stötta initiativ och aktiviteter som ökar tryggheten i Östergötland. Att stärka Missing People´s, möjligheter till effektiva sökinsatser när en människa är försvunnen känns väldigt bra. Det är helt i linje med vad våra ägare - kunderna, vill och vår vision att skapa ett tryggare Östergötland, säger Stefan Nyrinder, vd, Länsförsäkringar Östgöta.Missing People är en rikstäckande organisation, där region Öst är en av tjugotalet regionala avdelningar. I fjol hade organisationen totalt 554 ärenden att hantera, där Öst hamnade på fjärde plats i statistiken efter Stockholm, Skåne och Göteborg.

Se alla nyheter