Sjöräddningssällskapet tog emot ny svävare i Motala

Tisdagen den 10 december överlämnade vi en ny svävare till Sjöräddningssällskapet och räddningsstationen Vadstena/Motala på ett folkfyllt Stora Torget i Motala. Vi har valt att stödja Sjöräddningssällskapet med ännu en svävare för att skapa trygghet på och vid vatten i Östergötland.

I samband med överlämnandet fick svävaren även sitt namn: Rescue Länsförsäkringar Östgöta 2. Det är den andra svävaren som Länsförsäkringar Östgöta står bakom. För ett år sedan överlämnades en likadan svävare till Sjöräddningssällskapets räddningsstation i Arkösund.

– Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som gör ett fantastiskt jobb. Det känns viktigt och bra att tillsammans med dem kunna bidra till människors trygghet vid östgötska vatten. Våra undersökningar visar att kunderna vill att vi satsar på ideella räddningsinsatser, därför väljer vi som lokalt kundägda att göra detta, säger Stefan Nyrinder, vd på Länsförsäkringar Östgöta.

För räddningsstationen i Motala/Vadstena är svävaren ett välkommet tillskott. Den blir placerad i Motala, men kommer att kunna förflyttas och användas i hela Östergötland.

– Svävaren gör det möjligt för oss att hjälpa människor effektivare och snabbare, säger Erik Molander på RS Vadstena/Motala.

– Vi kommer framförallt använda den vintertid när inga andra farkoster kan ta sig fram lika enkelt. Men den är även användbar sommartid, inte minst på grunda vatten. Vi är mycket tacksamma för Länsförsäkringar Östgötas stöd.

Läs mer om våra sponsrade svävare

Se alla nyheter