Podcast

Länsförsäkringar Östgötas Podcast

Ny kunskap för en tryggare vardag

När man ägs av sina kunder är det naturligt att dela med sig av sin kunskap. I Länsförsäkringar Östgötas Podcast får du möta några av våra experter inom bank, försäkring och fastighetsförmedling som på ett lättbegripligt sätt delar med sig av tips, råd och värdefulla kunskaper. 

Podcasten finns tillgänlig direkt här på hemsida, via iTunes och alla andra podcastappar för iPhone, Android och Windows phone.

Avsnitt 9: Mångfald på jobbet - en bra affär

I det här avsnittet närmar vi oss frågor om mångfald på arbetsplatser. Finns det någon affärsnytta med mångfald? Och varför är det viktigt? Vi konstaterar att företag som speglar sin marknad också gör bättre affärer, troligtvis på grund av att de enklare kan förstå kundens behov och önskemål. Vi pratar även om vad som händer i arbetsgrupper som är homogena och vilka risker som finns med det. 


Avsnitt 8: Fossilfria idéer för hållbar utveckling

Vi har både hört och läst om larm när det gäller klimatet. En del påstår att det inte går att vända utvecklingen och i Oslo har man till och med förbjudit dieselbilar vissa dagar… Men det går ändå framåt med elbilar och laddhybrider. Inom Lantbruk har man genom Östgötamodellen visat att det går att byta till enbart fossilfritt bränsle helt gjort på raps. I vår senaste podcast, avsnitt 8, får du veta mera om fossilfria idéer.


Avsnitt 7: Hållbara affärer med cirkulär ekonomi

Hur mycket av dina kläder eller saker använder du? Enligt flera undersökningar använder vi i snitt max 30% av det vi har i våra garderober. Kan det komma till nytta för någon annan? Kan du tänka dig att sälja, hyra ut, låna ut eller skänka dessa? Det är ett exempel på cirkulär ekonomi där du använder resurser mer effektivt och förnuftigt. 


Avsnitt 6: Tryggare företag på 27 minuter

Funderar du på att starta företag eller är det dags att växa? I avsnitt 6 av Länsförsäkringar Östgötas podcast får du tips om vad du kan tänka på för att skapa ett tryggt företag för dig och dina anställda. Vi träffar Ann-Sofie Fall-Svensson som arbetar med sakförsäkringar för företag, Christoffer Magnusson som arbetar med liv och pensionsförsäkringar för företag och Susanne Lundgren som arbetar som företagsrådgivare i vår bank.


Avsnitt 5: Husets risker från källare till tak

Hur ska brandvarnaren vara monterad och vad kan du göra under diskbänken för att minska risken för vattenskador? Vår expert på att förebygga skador i hemmet Karin Brogren går husesyn i en vanlig villa och delar med sig av sina bästa tips för en tryggare vardag.


Avsnitt 4: Pensionsångest eller sparglädje

Vad är din känsla i magen när du öppnar det orangea kuvertet? I vårt nya avsnitt av Länsförsäkringar Östgötas podcast berättar filmproducenten Olle och läraren Anna om hur de tänker kring sparande. Länsförsäkringar Östgötas privatekonomiska expert Cecilia Petzén delar med sig av sin kunskap om vilka olika sparformer som finns. Vad innebär det att avdragsrätten för privat pensionssparande försvinner? Kan ett investeringssparkonto vara ett alternativ? 


Avsnitt 3: Är jag rätt försäkrad?

#3: Är jag rätt försäkrad?

När vi köper dyrare hemelektronik eller resor är det vanligt att försäljaren vill att man ska köpa till en extra försäkring. Ofta ringer kunder som är i färd med att köpa en ny tv eller en resa till vår kundservice. De undrar vad deras ordinarie försäkringar täcker, och om de behöver teckna en kompletterande försäkring. Om man ska köpa en produktförsäkring eller nöja sig med en allriskförsäkring är en avvägning som varje kund behöver göra.

Tillsammans med vår försäkringsexpert Ninwa Georgis Pols reder vi ut skillnaderna mellan hemförsäkring, allriskförsäkring och produktförsäkring.


Avsnitt 2: Barnens ekonomi

I avsnitt 2 av Länsförsäkringar Östgötas podcast tittar vi närmare på barn, sparande och veckopeng. Hur mycket? Vad ska veckopengen användas till? Kan vi lära barn att hantera sin ekonomi? Tillsammans med författaren och ekonomikonsulten Cathrine Erngård och Länsförsäkringars privatrådgivare Björn Salqvist ger vi handfasta råd kring hur du som förälder kan tänka kring barn och pengar. 


Avsnitt 1: Konsten att köpa bostad

"Mina föräldrar har en husvagn i värsta fall, om vi inte hittar nåt"

I första avsnittet av Länsförsäkringar Östgötas podcast träffar vi tre experter för att prata bostadsköp. Privatrådgivare Thomas Österberg, Mäklaren Alexander Berg och juristen Marie Kuronen delar med sig av tips och råd kring vad du ska tänka på vid bostadsköp.